Hoppa till sidans innehåll

Idrottens dag i Luleå

2017-09-18 09:00
Luleå Atletklubb var en av många nöjda föreningar som var med och visade upp sin verksamhet för besökarna under Idrottens Dag som arrangerades den 10 september av Norrbottens Idrottsförbund.
  • Uppdaterad: 2017-09-18 09:00

Under Idrottens dag höll Norrbottens idrottsförbund aktiviteter på Arcushallen strax utanför Luleå. På plats var representanter från Luleå Atletklubb för att visa upp styrkelyft och tyngdlyftning. Klubben togs emot bra av besökarna, vi erbjöd möjligheten att prova på marklyft och instruerade även grunderna till tyngdlyftning. Ett gäng av klubbens föreningstränare hjälpte till med teknik och svarade på frågor om idrotterna. Framförallt bestod besökarna av barn och deras föräldrar. Personligen uppfattade jag att barnen var mycket nyfikna på vad vi gjorde men de flesta var lite för unga för att det skulle var aktuellt med ren styrkelyftsträning. Flera av föräldrarna jag var i kontakt med använde sig av bland annat marklyft i sin egen träning och var mycket tacksamma för lite tekniktips. Även utbytet med andra idrotter var bra, vi hade angränsade yta till ett Luleå Eskimos (amerikansk fotboll). De gör mycket kompletterande träning med skivstång i sin idrott. Vi kunde även där bidra med lite tekniktips och ett antal av deras medlemmar var även intresserade av att börja träna på vår klubb.

Vi kommer definitivt vara med på liknande evenemang i framtiden, ett jättebra sätt att visa upp styrkelyft för den breda massan och även hitta samarbeten med andra idrotter. Till nästa år ska vi ta med oss mer utrustning för att låta besökarna prova på alla delgrenar och även genomföra någon form av uppvisning av lyften. Skulle absolut rekommendera andra föreningar att ta chansen och visa upp er verksamhet på Idrottens dag i framtiden.

Magnus Wikström, Luleå Atletklubb 

Skribent: Sara Brändström
Epost: Adressen Gömd

Följ oss i sociala medier

    

 

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Svenskidrott

 

 folksam anslagstavla

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 010-4507170
E-post: This is a mailto link

Se all info