Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning av Strategi 2025

2017-08-25 08:45
Idag publiceras sista inlägget i vår serie kopplat till Strategi 2025. De tidigare inläggen har handlat om innehållet i strategin. Dagens inlägg innehåller tips på verktyg för hur ni som förening kan jobba med de olika utvecklingsresorna.
  • Uppdaterad: 2017-08-25 08:45

Du som har tagit del av alla inlägg ser snabbt att utvecklingsresorna vi står inför inte är isolerade ifrån varandra utan att de alla är sammanlänkade i varandra. Att kön är en diskrimineringsgrund som lyfts under inkludering och samtidigt också är en egen utvecklingsresa. Att vi måste anpassa vår verksamhet för att kunna attrahera nya medlemmar. Att mångfald är en del av utvecklingen. Fler medlemmar – fler som kan engagera sig i föreningen.

 

Ingen resa är viktigare än den andra, alla är lika viktigt. Det är också viktigt att poängtera att olika idrotter står inför olika framtidsutmaningar och att två föreningar inom samma idrott kan ha kommit olika långt mot att nå målsättningarna för Strategi 2025.

 

Strategi 2025 ska ligga till grund för vårt kommande arbete som förbund, distrikt, förening och enskild medlem och våra verksamhetsplaner de närmaste åren ska omsätta den strategiska planen i konkret handling där Du är en viktig del av svensk idrotts framtid!

 

Samtidigt gäller det att komma ihåg att förändring och beskrivna utvecklingsresor kommer och får tar tid. Forskning har dock visat att en framgångsfaktor kopplat till förändringsprocesser är att involvera så många som möjligt, så tidigt om möjligt i processen. 

 

 

För ett förändringsarbete ska bli så lyckosamt som möjligt har professor John P. Kotter från Harvard dragit ett par slutsatser kring vad som behövs. Dessa sammanfattas i fem punkter nedan

1. Organisationen måste mobilisera och vara övertygade om att förändring behövs. Det behövs team av förändringsledare med status och inflytande att genomdriva nödvändiga åt­gärder. Kotter säger också att ”om organisatio­nen är självgod, övertygad om att det går bra och att förändring inte är absolut nödvändig, kommer heller ingen förändring att äga rum”.

2. Varje framgångsrikt förändringsarbete bygger på en attraktiv bild av framtiden. Kotter ger sju tips på hur framtidsbilden kan/bör kom­municeras:

Krångla inte till det­ - skriv och tala enkelt och tydligt
Använd metaforer, liknelser och historier
Sprid budskapet i många kanaler
Upprepa, upprepa, upprepa!
Lev som du lär – om ledarna inte visar i praktisk handling att de menar allvar kommer inget att hända
Förklara eventuella avvikelser utförligt och tydligt
Lyssna – kommunicera på riktigt

3. Kommunicera framsteg och underlätta för dem som är med att hantera och lösa de hinder som uppstår längs vägen

4. Fira kortsiktiga framsteg men håll i den lång­siktiga processen

5. Ha tålamod, tålamod och tålamod 

 

 

Om din förening redan jobbar mot Strategi 2025 är det jättebra, om ni inte har börjat är det läge att börja fundera på vad just du kan göra för att idrotten ska bli bättre.

 

Tipsa gärna kansliet om ert arbete, skriv ihop en text och ta några bilder så vi kan visa resten av idrottssverige att vi är på väg mot 2025 och ett ännu bättre idrottssverige. 

Skribent: Sara Brändström
Epost: Adressen Gömd

Följ oss i sociala medier

    

 

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Svenskidrott

 

 folksam anslagstavla

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 010-4507170
E-post: This is a mailto link

Se all info