Hoppa till sidans innehåll

Värna om en ren idrott

2017-09-06 08:19
Den svenska idrottsrörelsen har kommit överens om en gemensam värdegrund som all verksamhet ska utgå ifrån. Ett ben i vår värdegrund handlar om rent spel där bland annat arbetet mot doping inryms.
  • Uppdaterad: 2017-09-06 08:22

Enligt ett pressmeddelande från Svensk Antidoping lanserades det i början av september en ny, webbaserad tipsfunktions, Dopingtips

Dopingtips kan vem som helst som misstänker att det pågår dopingaktiviteter inom idrotten lämna information anonymt till Svensk Antidoping. Webbtjänsten ses som en förstärkning i arbete med att hitta de riktiga fuskarna inom idrotten.

 

 – Med hjälp av tipsfunktionen Dopingtips och mycket hög säkerhetsnivå kring anonymitet kan vi få in ännu fler tips och även föra dialog med de som har frågor utan att de ska behöva vara oroliga. Det kommer att ge oss större möjligheter till riktade dopingtester, säger Matt X. Richardson, chef Svensk Antidoping, Riksidrottsförbundet.

 

I Svensk Styrkelyfts värdegrund står det att vi alltid ska arbete preventivt mot bland annat doping för att våra medlemmar ska kunna tävla på lika villkor.

 

– Det är inte bara antidopingorganisationernas jobb att se till att idrotten är ren och rättvis, det är alla som har att göra med idrott som behöver göra jobbet. Genom att lämna tips gör du din del för att skydda idrotten, och allt vad det betyder för samhället, säger Matt X. Richardson.

 

Svenska Styrkelyftförbundet ställer sig positiv till den nya webbtjänsten och hoppas att den kommer bidra till en renare idrott. Redan idag görs mycket arbete bland våra föreningar för att hålla vår idrott ren från doping. Bland annat så är våra föreningar ålagda att Vaccinera klubben – mot doping årligen och de ska dessutom upprätta en handlingsplan för att kunna jobb förebyggande mot doping. 

Skribent: Sara Brändström
Epost: Adressen Gömd

Följ oss i sociala medier

    

 

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Svenskidrott

 

 folksam anslagstavla

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 010-4507170
E-post: This is a mailto link

Se all info