Hoppa till sidans innehåll

Bänk-EM 2014

19 SEP 2014 15:16
Det var dags för EM och ännu en gång dags för Pilsen och Parkhotel, där tävlingen var förlagd. Tävlingen för Sveriges del var under fredagen den 8 augusti och lördagen den 9 augusti, där vi hade fyra lyftare på fredag och en på lördag.
  • Skapad: 19 SEP 2014 15:16

Först ut var Christian Hedman i klass -74. Christians chanser till medalj såg bra ut, och vi satt ingången till 220. Christian missade första men i andra så kom vikten upp godkänt. Nu låg Christian på silverplatsen, och fick chansen att gå för guldmedaljen i sista lyftet. Vikten som krävdes var 237,5, men denna gång blev det för tungt, och Sveriges första medalj var klar.

Nästa svensk var Sandra Lönn i klass +84. Sandra var storfavorit, och vi satt ingångsvikten till 212,5. Första vikten kom upp, och nu var egentligen guldet redan säkrat. I andra begärde vi världsrekordvikten 226 kg. Även denna vikt kom upp godkänt, och ett nytt världsrekord för Sandra! I sista så begärde vi 232,5 som skulle innebära bästa lyftare på poäng i damklassen. Sandra gjorde ett väldigt bra försök, men tyvärr så blev lyftet underkänt, men ännu en medalj till Sverige och denna gång den ädlaste valören.

I sista gruppen för dagen så var det dags för Fredrik Jäder i klass -93 och Stefan Jamroz i klass -105. Båda hade väldigt bra medaljchanser enligt nomineringen. Fredriks ingångsvikt var satt till 290 kg, men första försöket blev för tungt. Vi gick om i andra, och då gick det bättre, och Fredrik låg nu på en tredjeplats. I sista så gick på 295 kg, som i det läget innebar guld. Tyvärr så blev denna vikt för tung för Fredrik, som slutade på en tredjeplats! Stefans ingångsvikt sattes till 312,5. I första lyftet så kom Stefan ned dåligt till bröstet, så vi justerade lite inför andra lyftet, som också misslyckades. I sista lyftet så fortsatte vi på 312,5, men nu gick det bättre. En guldmedalj till Stefan var ett faktum!

Under lördagen var det dags för Fredrik Svensson i klass +120 att försvara sin EM-titel. Fredriks ingångsvikt sattes till 365 som kom upp bra, och vi höjde till 367,5 för att bevaka guldmedaljen. Efter andra lyftet så ledde vi, så Fredrik fick chansen att gå på nytt världsrekord. 400,5 kg lastades, men denna gång blev det lite för tungt, men Fredrik gjorde ett väldigt bra försök.

Resultatet av detta bänkpress-EM var 3 guld, 1 silver och 1 brons, så alla tog medalj!

Coacherna denna gång var Andreas Lind, Marcus Hirvonen, Mikael Folkesson samt lagkaptenen Michael Gradin.

 

Vid pennan,

Andreas Lind
Sundsvalls AK 

Skribent: Svenska Styrkelyftförbundet

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

  

 

 

   

 

 


 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter