Hoppa till sidans innehåll

Powerpuffpinglorna debuterar i styrkelyft

29 JUN 2016 15:13
Under året debuterade Powerpuffpinglorna Alisa 13 år, Cassandra 12 år och Meja 11 år inom styrkelyft, tävlades för Halmstad TSK. Tjejerna har under året gjort väldigt bra ifrån sig.
  • Uppdaterad: 29 JUN 2016 16:02

Cassandra, som är den mista av dem alla och så grymt mycket starkare än vad man kan tro vid första anblicken, har under året skrapat ihop en total på 104 kg (knäböj: 37 kg, bänkpress: 21 kg, marklyft: 46 kg). Meja, som utför de snyggaste knäböjen, har fått ihop en total på 132 kg (knäböj: 49 kg, bänkpress: 28 kg, marklyft: 55 kg). Alisa, som har haft den snabbaste utvecklingen, har fått ihop en total på 196 kg (knäböj: 68 kg, bänkpress: 35 kg, marklyft: 95 kg). 

Pinglorna har tränat styrkelyft i drygt ett år för tränaren Emma Niklasson (som är en av barn- och ungdomstränarutbildarna). Emma tycker verkligen att det är roligt att tjejerna har utvecklats så mycket som de har gjort det senaste året och att de blir starkare och klarar lyfta mer. Men det är inte antal kilo som de kan lyfta som fokus ligger på vid träning och tävling, utan på utförandet. Samtliga pinglor kan lyfta mycket mer, men de måst vara redo för det, anser Emma. 

Tjejerna har verkligen lärt sig mycket på de tävlingar de varit med på och har fått nyttig erfarenhet. Det som även är roligt att se är när en 11 åring tävlar tillsammans med en som är 60+ och det är så roligt att se hur alla tar hand om varandra oavsett ålder, kön och erfarenhet, styrkelyft är en idrott för alla.

Knattelyft är en ny form av tävling inom styrkelyft där du som 11-13 år har möjlighet att tävla i. Om din klubb också vill utveckla barn- och ungdomsträningen så bör ni gå barn- och ungdomstränarutbildningen som arrangeras av SSF.

   
Vid senaste tävlingen böjde Cassandra 37kg. Vid Mejas första tävling bänkade hon 28kg.
Skribent: Lisa Jansson
Epost: Adressen Gömd

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

  

 

 

   

 

 


 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter