Hoppa till sidans innehåll

Varför kostar webbsändningar?

22 OKT 2015 15:25
Mats Löfström skriver om förbundets webbsändningar och varför webbsändningarna kostar.
  • Skapad: 22 OKT 2015 15:25

Svenska Styrkelyftförbundet har nu provat ett tag att göra webbsändningar och också att ta betalt för att se dessa. Reaktionerna har varit blandade och mycket av kritiken har handlat om varför man ska behöva betala. Jag ska försöka ge några svar på det.

Det viktigaste skälet är att det kostar att göra webbsändningar och att det också kostar mer ju högre ambitionsnivå man har. Det är viktigt för att du ska kunna följa tävlingar på ett bra sätt men också av andra skäl, det händer lyckligtvis att SVT vill ta del av våra sändningar och då är det avgörande att vi kan ställa upp med professionell kvalitet på inspelningarna.

Skillnaden mellan att ställa upp en fast kamera, rikta den mot podiet och sända precis vad den råkar visa är stor mot att arbeta med sändningsledare och kameraman/män, fler och rörliga kameror, webbspeakers och separata intervjuutrymmen.

I det avtal vi upprättar med det företag vi anlitar för webbsändningar finns också med att inspelningar ska lagras för vår räkning.

Allt detta kostar och de pengarna måste givetvis komma någonstans ifrån.

Det finns exempel från andra sporter där webbsändningar finns, fungerar och är en del av den normala gången kring ett arrangemang. Till exempel fotboll, innebandy och bandy. Där kostar det mellan 70 och 100 kronor per match, alltså betydligt mer än vi talar om för att följa en dag av styrkelyftande. I vårt fall är det snarare aktuellt med 29:- (varav 16:- tillfaller SSF) för att få se på en hel dags tävlingar och ett paketpris på under hundralappen för en hel helg, och då också med möjlighet att se sändningen om och om igen.

Om du tycker det är värt det eller inte kan bara du avgöra.

Men svenskt styrkelyft mår bra av webbsändningar av hög klass, så se det inte bara som en kostnad utan också som en investering för framtiden, i din egen sport. För att vi ska kunna fortsätta hålla stora arrangemang av hög klass och i bästa fall till och med göra det ännu bättre framöver, även för de som inte har möjlighet att vara på plats.

/Mats Löfström

Skribent: Lisa Jansson

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

  

 

 

   

 

 


 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter