Hoppa till sidans innehåll

Veteranläger 2014

11 MAR 2014 18:32
Andra helgen i februari 2014 avhölls det andra träningslägret för de veteraner som kan tänka sig att tävla internationellt under året. Lägret genomfördes i Södertälje AK:s lokaler.
  • Uppdaterad: 25 MAJ 2015 12:05

Sammankomsten började på lördagen kl.10.00, först var det genomgång av sportchefen Robert Eriksson som pratade om framtiden för SSF och om träningsupplägg. Robert såg fram emot att nästa år genomföra en FYSPROFIL på veteranerna.

 

Nästa man på podiet var vår domarbas tillika förbundsordförande Johnny Wiklund, som gick igenom regeländringar och annat nyttigt att veta. Nytt för i år är att klassisk styrkelyft har fått VM-status även för veteraner, så under VM i Sydafrika kommer även Master klasser att finnas.

 

En annan nyhet för i år, och något som vi ska göra till tradition, är GRATIFIKATIONER till de veteraner som blivit Europa och Världsmästare föregående säsong. Upp på podiet fick Europamästarna Ulrika Johansson i SL, Jukka Saunamäki i BP, Britten Fernström i BP och så dubbla mästarinnan Riita Liimatainen (Europa och Världsmästare SL) kliva. De fick mottaga keramik avpassade efter deras personlighet. Håkan Persson var ej närvarande, men få sitt pris senare.

 

Dags för träning! Styrkelyftare körde knäböj och marklyft, medan bänkarna körde bänkpress. Allt gick bra fast vi var nästan 40 stycken närvarande. Alla hjälper alla och sportchefen fick linda knän så svetten dröp. På kvällen åts det buffe´på Scandic och sedan sängläge inför söndagen, då styrkelyftarna körde bänkpress med råd och hjälp av bänkarna.

 

Lägret är uppskattat och det sporrar till aktivitet! Cirka 20 st. är anmälda till Veteran Bänk-VM i England under påsken, och eftersom alla mästerskap går i Europa så kan det återigen bli deltagarrekord från Sverige. SSF och veterankommitten tackar avslutningsvis Södertälje AK för att vi får vara där och för deras service.

 

Text
Rudiger Hopp
Conny Blomgren

Veterankommitten

Skribent: Robert Boström

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

  

 

 

   

 

 


 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter