Hoppa till sidans innehåll

Idrottslyftet 2018

2017-10-10 12:06
2017 var ett mellanår för svensk styrkelyft gällande Idrottslyftet. Inför 2018 kommer det ske ett par förändringar. Allting är inte på plats ännu, men ni som förening kan redan nu börja fundera på Idrottslyftet 2018.
  • Uppdaterad: 2017-10-10 12:06

Under 2018 kommer delar av Idrottslyftet fortsatt att finansiera den centrala tjänsten förenings- och distriktsutvecklare, skillnaden mot 2017 är att det återigen kommer vara öppet för våra föreningar att söka Idrottslyftsmedel.

Det kommer att finnas två inriktningar med totalt tre ”idrottslyftspaket” att söka, utöver fria projekt. Ramarna för projekten är ännu inte helt klara, men redan nu kan föreningen börja fundera på det kommande verksamhetsåret.

Idrottslyftsmedel söks av respektive förening via dennes IdrottOnline-sida och underrubriken Idrottsmedel. Det är även där återrapporten kommer ske. Observera att anmälningsperioden för 2018 ännu inte har öppnat.  

 

Föreningsutveckling
Inom inriktningen föreningsutveckling ges föreningar möjlighet att söka pengar för att skicka styrelsen på ”träningsläger”. Det är fritt för varje förening att själv designa sitt träningsläger utifrån det aktuella läget.

Förslag på aktiviteter som beviljas medel är

  • Styrelseutbildning
  • Föreningslära
  • Utbildning i IdrottOnline
  • Arbete med strategi- och verksamhetsplaner

Vi ser gärna att föreningen samarbetar med SISU Idrottsutbildarna i detta arbete.

 

Träning för unga upp till 25 år
Föreningen kan endast söka pengar en gång per paket.

Startpaket U11-13
Föreningen ansöker om en fastställd summa som ska täcka anmälningsavgiften för minst två ledare som går barn- och ungdomstränarutbildningen samt inköp av U11-13 lyftning från Eleiko.

Utrustning för 14-25 åringar
Inköp av utrustning så som bänktröjor, lyftardräkt och knälindor för utlåning i föreningens regi. Precis som vid startpaketet kommer föreningarna erbjudas att söka en fast summa.

 

Fria projekt
Föreningen kan ickså söka pengar för egna projektidéer. Det är dock viktigt att tänka på att pengarna inte ska finansiera ordinarie verksamhet, utan att det är ett avgränsat projekt med ett tydligt syfte och mål. Projektet ska vidare följa huvudinriktningen för Idrottslyftet som RF och SSF satt upp.

Exempel på projekt skulle kunna vara prova-på aktiviteter, samarbete med andra föreningar, jämställdhetsarbete, utbildning eller paraprojekt. Det är fantasin som sätter begränsningarna!

 

Utöver den pott med Idrottslyftsmedel som SSF handa håller finns även möjligheten att söka Idrottslyftsmedel via distriktsförbunden och det lokala SISU-kontoret. Kontaktuppgifter till dem hittar ni här.

 

Skribent: Sara Brändström
Epost: Adressen Gömd

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

  

 

 

   

 

 

 

 

 Svenskidrott

 

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 010-4507170
E-post: This is a mailto link

Se all info

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter