Hoppa till sidans innehåll

Dag 2 och 3 på Veteran-EM i bänkpress

17 OKT 2016 09:17
En sammanfattning av de två sista tävlingsdagarna under Veteran-EM i bänkpress i Hamm,Luxemburg.
  • Uppdaterad: 18 NOV 2016 08:36

Dag 2 - fredag 14/10

Äntligen fick Mikael Jaldefors utdelning för sin kapacitet! Jalde gick in på 270 kg och gjorde ett stabilt och säkert lyft och säkrade därmed i princip guldet. Andra lyftet på 275 gick inte lika bra men eftersom inga konkurrenter kom bakifrån och störde så gjordes ett försök på M2-världsrekordet 291 i tredje och det var inte långt borta. Jaldefors vann sin klass och blev Europamästare. Robert Blom i tyngsta klassen M2 gjorde också han en fin insats med stabila lyft på 280 och 290. Han avstod sedan tredje lyftet pga smärta i armbågen. Blom kom 2:a och andra medaljen för dagen var i hamn i Hamm. Tredje lyftare ut var Annelie Izindre som förra veckan tog delgrensguld på veteran-VM i styrkelyft vilket nog  hade tagit ut sin rätt. Annelie fick 87,5 i andra försöket sedan fanns det inget mer att ge, det räckte ändå till ett brons. Nu är det slutbantat för Annelie och 63 kg-klassen nästa.
Nästa lyftare ut för dagen var Joakim Lakso som dessutom gjorde internationell debut i att endast tävla i bänkpress. Jocke tog pers på 240 och kom fyra totalt, bra jobbat och bra genomförd tävling.

Sista dagen är i antågande med de tyngsta M1-lyftarna, där Sverige har 3 tävlanden.

Dag 3 - lördag 15/10

Sista dagen med de tunga herrarna i M1.

På pappret var M1 -120 en tight klass vilket också besannades under tävlingens gång. Ingångar på 295-302,5. Markus Larsson var först ut med 295, ett stabilt lyft. Conny Blomgren fick inte riktigt till sina lyft men var närmast i sitt andra försök. Tyvärr blev lyftet underkänt med 2-1 eftersom det saknades lite i utsträckningen. 
Finländaren Leinonen fick sitt första lyft på 300, norrmanen Kompolien fick däremot inte ens startsignal. Markus andra lyft på 300 var lika stabilt som det första lyftet, Leinonen klarade 305, norrmannen var helt borta i andra.
I tredje började så rävspelet. Efter några andra som bommade var bronset klart så vi höjde till 307,5 för guld. Det var då tre man som siktade på samma vikt, skulle alla klara vikten skulle vi få guld på lättare kroppsvikt. Finländaren och Markus bommade och Finland hade nog då räknat hem guldet. Då kom norrmannen och tryckte upp vikten, alla hade nog räknat bort honom, inklusive norrmännen själva. Helnordisk pall blev det och Markus fick bronset. Medalj även sista dagen.

Örjan Dahl i +120 hade inte sin bästa dag och bommade tyvärr alla tre lyften.

Resultat efter denna vecka blev fyra guld, två silver, tre brons, en fjärdeplats och en femteplats och tyvärr tre utbommningar på 14 st lyftare. Sverige blev tvåa i nationstävlingen, på samma poäng som Frankrike, de hade 4 wilkspoäng fler. Robert Blom blev tredje bästa lyftare i M2. Niilo Maliniemi blev Champ of Champions M4

Sverige ligger i framkant både i BP och SL, det har dessa två sista mästerskap visat. Nya friska tag inför 2017 och vårt hemma-VM i Sundsvall!

Tack till Tommy, Jimmy, André och alla andra som hjälp till! 

/Rudiger Hopp
 Lagkapten

Skribent: Lisa Jansson
Epost: Adressen Gömd

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

  

 

 

   

 

 


 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter