Hoppa till sidans innehåll

Dag 2 på Veteran-VM

05 OKT 2016 08:46
De svenska lyftarna fortsätter att skörda medaljer under VM i styrkelyft för veteraner. Läs mer om svenskarnas prestationer i inlägget nedan!
  • Uppdaterad: 18 NOV 2016 08:36

Under tisdagen, dag 2, på veteran-VM i styrkelyft hade vi tre svenska lyftare med: Mats Johansson -66 kg, Kari Matilla -93kg och Hans Ring -120kg. Samtliga tävlar som Master 4.

Mats gick i första gruppen och lyckades ta nästan alla gulden, både total och delgrenar. Tyvärr missade Mats i marken där han fick en bristning i baksidan när han drog för delgrensguldet och han fick då nöja sig med ett silver efter att engelsmannen tog markguldet. Totalt var det aldrig någon fara med guldet och Mats blev således den andra världsmästaren för Sverige i detta mästerskap.

Grupp två med Kari och Hans gick också bra. Kari tog brons totalt trots stora skador sista året i form av avsliten triceps och krossad hand. Hans uppladdning har kanske inte varit optimal med tre veckor i den afrikanska djungeln, där han har studerat djurlivet och fotograferat kattdjuren och annat. Hans lyckades med 220 i böj och 170 i bänk (nytt europarekord). I bänken pressade han även upp 175 tillika världsrekord men det dömdes bort med 2-1. Marken gick som på räls där Hans avslutade med 235. Världsrekord i mark och totalt!

Dagens facit blev två världsmästare och ett brons. Imorgon (läs idag, onsdag) är det dags för Anja och Riitta i M2 -63 kg samt M3 herrar där vi är 3 tävlanden.

Rudiger Hopp
Coach

Skribent: Lisa Jansson
Epost: Adressen Gömd

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

  

 

 

   

 

 


 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter