Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning av VM i bänkpress för veteraner

29 MAJ 2017 08:26
  • Skapad: 29 MAJ 2017 08:26

Måndag

Första svenska lyftare ut på VM i bänkpress för veteraner var M1 Marcus Holmgren i -66kg. En nerbantad Marcus fick det inte att stämma och blommade tyvärr ut sig. Bästa lyftet var det tyngsta i tredje när han gick för bronset, men det ville sig inte riktigt idag.

Nästa svensk på flaket var Tomas Ring i M2 -83kg, Tomas vann EM-guld så sent som i oktober 2016. Tomas kämpade väl i det tuffa internationella motståndet, han var med tillsammans med fyra andra lyftare med och kämpade om silver och bronspengen. Guldet gick till den ryska lyftaren Neveykov på nytt världsrekord. Tomas slutade på en femteplats med sina 195kg. 

 

Tisdag

VM:s andra dag inleddes med Annelie Izindre i M1 -63kg. Med sitt klarade ingånglyft lade hon sig på en stabil andraplats. Genom att lasta på 120kg i sista lyftet efter att ha bommat de andra utmanade Annelie om guldet men det saknas lite innan hon är där, men Annelie kommer hem med en silvermedalj om halsen på 105kg. Headcoach Rüdiger Hopp berömmer assisterande coach Björn Iversen för sin insats.

Dagens andra tävlande var Robert Dawidowicz i M1 -93kg. Lyftning såg bra ut efter första omgången dock räckte det inte hela vägen och Robert får nöja sig med en 7:e plats med 207,5kg, men han var och nosade på 4:e platsen, 215kg var inte långt borta i sista försöket. Sista svensk för dagen var Åsa Halvarsson i klass M2 -84kg. Med sina 107,5kg avgjorde Åsa i sista lyftet och kunde försvara sitt guld från förra året. Som headcoach sa ”det är inte bara Tre Kronor som kan ta VM-guld”. 

 

 

Onsdag

Mio Dabeski slutar sexa i klass M2, -105kg, en placering bättre är i fjol och en bra uppvärmning inför EM som avgörs i Spanien i mitten av oktober.

Inför tävlingen var det en laddad Robert Blom i M2, 120kg, tyvärr bommade han ut sig. Bättre gick det för Björn Iversen, M3, -120kg. Björn bjöd på stabil lyftning och blev världsmästare på imponerande 212,5kg. Silvermedaljen gick till Maruis Vermeulen från Nederländerna som pressade upp 210kg.

Sista svenska vetaranlyftare upp på flaket var Mikael Jaldefors, M2, +120kg. Med nytt personligt, internationellt rekord på 285kg åker Mikael hem med en silvermedalj om halsen.

 

Stort grattis till alla för väl genomförda insatser! Totalt lyfte våra veteraner hem två silver och två guld!

 

Skribent: Sara Brändström
Epost: Adressen Gömd

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

  

 

 

   

 

 


 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter