Hoppa till sidans innehåll

Viktigt information inför Veteran-VM i styrkelyft 2017

12 OKT 2016 08:56
Veterankommittén går nu ut med viktig information till alla veteraner om nästa års Veteran-VM i styrkelyft som går av stapeln i Sundsvall.
  • Uppdaterad: 18 NOV 2016 08:36

Vi har nyligen avslutat 2016 års VM i styrkelyft för veteraner och börjar redan nu planera inför nästa år då Veteran-VM i styrkelyft kommer arrangeras på hemmaplan, i Sundsvall. Målet till Sundsvall är att ha full bemanning i varje ålderskategori. För att uppnå detta vill veterankommittén så snart som möjligt få in preliminära anmälningar på dem som vill aspirera på plats i laget. Anmälan ska göras senast under februari månad 2017 till Rüdiger Hopp.

Eftersom det inte finns någon SM-tävling för veteraner i utrustning förrän efter VM nästa år föreslår veterankommittén u/j/v-SM i klassisk styrkelyft i vår eller u/j/v-SM i bänkpress i Gnosjö i höst som alternativ. Oavsett måste minst en SM-tävling genomföras för att man ska kunna vara aktuell för uttagning till nästa års VM för veteraner. Naturligtvis finns ju även SM (open) i styrkelyft under SM-veckan i Söderhamn, även där kan man som veteran delta för att ha genomfört minst en SM-tävling innan VM.

Anlendingen till att vi går ut med information om deltagande på SM-tävlingar är att vi trot att det kommer vara ett mycket stort intresse för deltagande på VM och att det därför är sannolikt att uttagningar kommer behöva göras i vissa ålderskategorier och viktklasser. Deltagande och resultat på SM-tävlingarna kommer då ligga till grund för dessa uttagningar. 

Skribent: Lisa Jansson
Epost: Adressen Gömd

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

  

 

 

   

 

 


 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter