Hoppa till sidans innehåll

Wonderwomen of JAK

2017-11-30 08:00
Järfälla Atletklubb har under hösten startat upp ett initiativ som de kallar Wonderwomen of JAK - öppet hus-kvällar för tjejer som varit sugna att testa på styrkelyft.
  • Uppdaterad: 2017-11-30 08:00

Malin Eveman och Anna Jönsson från Stockholmsföreningen Järfälla AK har varit med och startat upp ett initiativ för att locka fler kvinnor till klubben. Under hösten har föreningen, varannan torsdag, haft öppet hur för i tjejer i alla åldrar som varit sugna att testa på styrkelyft. Initiativet har gått under namnen Wonderwomen of JAK.

 

Tanken var att tjejerna skulle få komma till lokalen, se sig om, testa på styrkelyft och få höra mer om sporten. Kanske våga testa ta i riktigt ordentligt – det får låta, kalket får damma och stängerna får skramla. Det kanske inte är något en vågat tidigare på kommersiella gym. Hos JAK är det uppmuntrat!

 

Initiativet inleddes med att tjejerna på klubben träffades för att känna hur det kändes att träna utan några killar närvarande. Syftet med detta var att först känna efter om detta var någonting att satsa på. Tjejerna från JAK var överrens, detta var absolut värt att satsa på och nu var det dags att bjuda in icke-medlemmar.

 

De skapade ett Facebook-event och bjöd in vänner och bekanta, delade informationen i sociala flöden. Av de som tittat förbi har en del varit vänner, andra har sett eventet på Facebook och kommit på torsdagsträningarna utan att känna någon.

 

Malin och Anna är båda överrens om att Wonderwomen of JAK varit ett lyckat initiativ. Roligt att se att människor som kanske aldrig annars vågat komma till en styrkelyftslokal har tränat med dem och utmanat sig själva. En del har klarat att lyfta mer än vad de ens kunnat drömma om och JAK har rekryterat flera nya medlemmar under dessa kvällar.

 

JAK har även funderat på är att ha tematräffar med fokus på enskilda lyft och hoppas att locka ännu fler att komma.

JAK rekommenderar fler klubbar att öppna upp sina lokaler för damerna. Styrkelyft är en sport som passar de allra flesta, det är lätt att anpassa till sin egen nivå, och det är socialt trots att träningen är individuell.

Skribent: Sara Brändström
Epost: Adressen Gömd

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

  

 

 

   

 

 

 

 

 Svenskidrott

 

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 010-4507170
E-post: This is a mailto link

Se all info

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter