Hoppa till sidans innehåll

Antidopinginformation "Testingpool"

18 SEP 2019 10:52
Information angående den svenska dopingkontrollpoolen
  • Uppdaterad: 18 SEP 2019 10:52

Efter samråd med Svensk Antidoping kommer vi i framtiden jobba något annorlunda med vår pool eftersom behovet är större än den numerär vi är begränsade till.

Svenska Styrkelyftförbundet skickar årligen många lyftare på internationella mästerskap. Inför senior-och junior VM i styrkelyft, både klassiskt och med utrustning, ställer vårt internationella förbund krav på att alla anmälda skall vistelserapportera en viss given tid till det Internationella förbundet innan mästerskapet.  Oavsett om man finns i den nationella kontrollpoolen eller inte.

Men vilka individer ska då ingå och vistelserapportera i den Nationella kontroll poolen?

Så här skriver Svensk Antidoping på sin hemsida:

”Kravet på vistelserapportering ställs i de globala reglerna i Världsantidopingkoden och den Internationella standarden för dopingkontroll och utredning. Kravet framgår även i de nationella reglerna, Idrottens antidopingreglemente.

Vistelserapporter ska lämnas av ett begränsat antal elitidrottsutövare världen över. Varje internationellt specialidrottsförbund och land ska fastställa kriterier för vilka utövare som ska ingå i respektive kontrollpool. I Sverige är det Dopingkommission (DopK) som beslutar vilka som ska ingå i den svenska dopingkontrollpoolen. Det görs regelbundet efter samråd med de nationella och internationella specialidrottsförbunden.

Kriterierna och namnen på utövarna i poolerna ska enligt reglerna publiceras på webben.

I den svenska individuella kontrollpoolen ingår 254 idrottsutövare i 17 olika idrotter. Idrottsutövare kan när som helst tillföras eller tas bort från poolen. Om en sådan förändring sker, informeras idrottsutövaren skriftligen i god tid före nästa rapporteringsperiod.”

 

Iochmed detta kommer vi att ha en något högre omsättning av svenska lyftare i vår Nationella kontrollpool.

Viktigt att poängtera är att även om en lyftare blir bortplockad från den Nationella kontrollpoolen så kan lyftaren fortfarande vara landslagsaktuell samt bli kallad till dopingkontroll när som helst, även i hemmet, och måste då ställa upp på dopingkontroll i enlighet med reglerna.


Epost: This is a mailto link

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

  

 

 

   

 

 


 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter