Hoppa till sidans innehåll

God Jul och Gott Nytt År!

22 DEC 2019 13:54
  • Skapad: 22 DEC 2019 13:54

Ett fantastiskt idrotts- och verksamhetsår har nu avslutats!

Sammanfattningsvis skulle jag vilja lyfta fram några delar utan inbördes rangordning. Våra seniorlandslag har erövrat 30 VM- och EM-medaljer i styrkelyft och bänkpress! Det är ett fantastiskt resultat som ger oss en andraplats i Svenska Spels ”Pallplatsen”. Vi har de senaste tre åren varit bland de tre framgångsrikaste idrotterna! Därutöver har övriga ålderskategorier (ungdom, junior och masters) tagit ett otal VM- och EM-medaljer! Vi höll oss också väl framme på NM för ungdomar och juniorer. Det är bara att bocka och buga!

Vi arrangerade ett mastodontmästerskap i Helsingborg med ca 1 000 deltagare när VM i klassisk styrkelyft gick av stapeln under de första två veckorna i juni. Vi fick mycket beröm både under och efter tävlingarna. Representanter för Helsingborg stad var mäkta imponerade över hur vi som arrangör klarade av uppgiften. Ett stort tack till alla er som bidrog till att detta VM blev så lyckat!

Vi närmar oss nu 2 000 licensierade lyftare! I år har vi ökat med ca 300 licenser och är uppe i knappt 1 800 stycken. Det görs imponerande insatser i våra klubbar ”därute i landet”! Vi har inte i detalj analyserat vilka faktorer som ligger till grund för ökningen. Det är naturligtvis en samverkan av flera faktorer. Vi vet att fler befintliga föreningar har fått ett uppsving men vi får också in nya medlemsföreningar som startar upp med inriktning att primärt bedriva tävlingsverksamhet.

Vi har under året gjort en organisationsförändring när det gäller anställd personal som vi tror mycket på i framtiden. Vi ser redan effekter av förändringen och hoppas naturligtvis att den skall bära än mer frukt under kommande år. Vi har för 2020 och 2021 fått särskilt riktade medel från RF att förstärka vår elitverksamhet och söker därför en elitsamordnare för detta. Platsannons har lagts ut på diverse forum och rekryteringsprocessen kommer att ta sin början efter årsskiftet.

Naturligtvis finns det ännu mer positivt att framhålla detta fantastiska år. Ni är många som gör och betyder väldigt mycket för vår sport. Stort TACK till er alla!

Vi ser fram emot nästa år med stora förhoppningar.

God Jul och Gott Nytt År önskar SSF:s styrelse.

Thomas Högberg
Ordförande i SSF

Skribent: Alexander Grenehed
Epost: This is a mailto link

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

  

 

 

   

 

 


 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter