Hoppa till sidans innehåll

Pressmeddelande angående VM i klassisk styrkelyft i Helsingborg

22 MAJ 2019 21:00
  • Uppdaterad: 22 MAJ 2019 21:00

Nu är det bara drygt två veckor kvar innan årets begivenhet inom kraftsportvärlden går av stapeln, nämligen VM i klassisk styrkelyft i Helsingborg på Helsingborg Arena 4-15 juni!

 

Förberedelserna har pågått sedan vårt arrangörsbud antogs för tre år sedan och har varit minutiösa. Att arrangera ett så stort mästerskap under så lång tid kräver enormt mycket arbete, detaljplanering och samarbete med många inblandade aktörer.

Våra samarbetspartners inför detta mästerskap är Helsingborgs Stad, Helsingborg Arena och Scen samt Event i Skåne. Ett samarbete som har varit oerhört viktigt och värdefullt för oss som arrangörer.

 

Deltagarmässigt är detta det största VM som någonsin arrangerats inom International Powerlifting Federations ramar. Ett tusental lyftare samt ett fyrahundratal domare, ledare, coacher och andra officials som kommer i direkt anslutning till tävlingen. På detta skall multipliceras övrig publik som kommer från Norden och Europas alla hörn för att heja på sina favoritlyftare. Det kommer att bli tidernas kraftsportfest i Helsingborg!

Turistomsättningsnettot kommer att bli mycket tydligt och inte någon Helsingborgare kommer att kunna missa vad som pågår under dessa två första veckor i juni då bland annat hela staden kommer att ”citydressas” under kommande vecka. Hela Helsingborg kommer att sjuda av styrkelyft.

 

Sverige startar med en rekordstor trupp och har deltagare i de flesta ålderskategorier varav flera med goda medaljchanser.

Ta chansen att bevittna detta evenemang på plats och låt oss tillsammans sprida ordet så att arenan fylls under dessa veckor i Helsing borg.

 

Varmt välkomna!

 

Robert Ericsson, Meet Director

Skribent: Martin Lindgren
Epost: Adressen Gömd

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

  

 

 

   

 

 


 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter