Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Master VM i styrkelyft

2018-10-09 09:12
Våra veteranlyftare har varit i Mongoliet och kämpat om medaljer. Nedan följer en rapport om deras framgångar skriven av den nybakade världsmästaren Ulrika Johansson.
  • Uppdaterad: 2018-10-09 09:12

En dag i slutet av september samlades ett glatt gäng på Arlanda, fem lyftare och två coacher, för vidare resa mot Mongoliet och Master VM.


Första dagen på plats blev det lite turistade, Djingis Khan statyn med museum och ett zenbuddistiskt tempel besöktes och på båda dessa ställen utmanades deltagarnas benmuskler och kondition då det var massor av trappor på båda ställena! Dock väldigt vackra och spännande platser!


Så var det då dags för tävlingarna att dra igång och först ut var självaste head coach Rydiger Hopp. Trots den hårda trappträningen föregående dag bärgades ett guld i böjen med 245 kg. I bänken landade han på 100 kg och brons efter att sprintat upp på podiet ens innan bänken startat. Riktiga sprinttalanger! Marken genererade i ett silver och 227,5 kg. Totalt 572,5 kg och BRONS.


Torsdagen blev en hektisk dag med tre tävlande och först ut var Lars Höglander M2 -93. I tidiga morgontimmarna drog han igång och började bra och fick med sig 260 kg i böjen. Det kunde blivit mer eftersom Lars tyvärr fick sista böjen bortdömd, något som Rydiger protesterade mot men utan gehör. Hursomhelst blev det ändå guld i böjen, bänken landade på 182,5 kg och silver. Mark 250 och silver. Totalt 692,5 och Sveriges första Världsmästare var korad!


Precis när tonerna av vår nationalsång tonat ut var det P-O Larsson, M2 +120, tur att lyfta. Även P-O gick ut starkt och lyfte till sig ett guld i böjen på 282,5 kg som var ett personbästa med 5 kg! Vidare blev det ett brons i bänken på 212,5 och i marken 275 kg och guld. Det blev lite onödigt spännande när andra marklyftet blev underkänt men det ordade ju upp sig i sista och totalt blev det 770 kg och vi fick åter igen lyssna på nationalsången och se en svensk överst på pallen. Guld!


Sist ut för dagen var Annelie Izindre m1 -63. Annelie hade förlorat i vikt och kände sig kraftlös men trots detta lyfte hon till sig ett silver i böjen på 157,5 kg och ett guld i bänken på 102,5 kg, detta med en ond axel! I marken stämde det inte alls och Annelie slutade på 135 kg och silver. Totalt blev det silver och 395 kg. Hon blev även tredje bästa m1 dam och fick en otroligt fin Djingis Kahn statyett att ta hem och ställa i prisskåpet!


Så var det bara en tävlande kvar, Ulrika Johansson i m1 -72. I denna grupp var endast 4 tävlande så hela tävlingen avhandlades i ett rasande tempo. I böjen blev det guld på 167,5 kg och i bänk guld på 107,5 kg, det gjordes ett försök på 117,5 kg som skulle varit sv rekord men det fanns tyvärr inte. Marken stannade på 145 kg och silver. Totalt 420 och guld. Summerar vi blir det fem deltagare, fem medaljer, tre guld, ett silver och ett brons! Vilken succé!

När allt damm lagt sig konstaterades det på banketten att det även kunde inkasseras ett lag brons till herrarna i m2 och ett lagsilver till damerna i m1. Även dessa priser var i form av fina stora Djingis Kahn statyetter som orsakade lite extra jobb för coacherna att få med till Sverige!


Nu är vi dock hemkomna, både lyftare, coacher och statyetter dock har i skrivande stund inte bagaget kommit hem än då det förmodligen blev kvar i Moskva men vi hållet tummarna att även de snart är hemma!

 

Skribent: Anett Henriksen Langva
Epost: Adressen Gömd

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

  

 

 

   

 

 


 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 010-4507170
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter