Hoppa till sidans innehåll

Att bilda förening


Vill ni bilda en ny förening?

Klicka här  för att läsa mer om vad RF skriver om föreningsbildande. Här  kan du läsa ner om vad som står i Svenska Styrkelyftsförbundets stadgar och vilka krav vi ställer på en förening. Kapitel 7 handlar om föreningar. 

När föreningen ska skriva sina stadgar rekommenderar SSF att föreningen använder sig av RF:s stadgemall för föreningar. Om ni använder er av RF:s stadgemall, se till att ni fyller i alla punkter markerade med ...... . 

När alla papper är i ordning gör ni er föreningsansökan direkt här på hemsidan. 

 

Vad händer när ansökan är inskickad? 
När ansökan skickats kommer den till kansliet som kontrollera att alla papper finns med och att det ser bra ut. Ibland ombeds vissa föreningar att komplettera sin ansökan.

Det vanligaste felet som många gör är att de skickar in protokoll utan underskrift. Se till att ordförande och sekreterare har skrivit under mötesprotokollet, annars är det inte giltigt. 

När kansliet anser att ansökningsdokumenten är okej skickas de vidare till berört distrikt för påseende. Anser också de att allt är i sin ordning går ärendet vidare till förbundsstyrelsen för att därefter skickas till RF som tilldelar den nya föreningen ett föreningsnummer. När allt detta är klart kommer kansliet kontakta den som står om kontaktperson för föreningen. Då får ni mer information om hur ni använder databasen, licensbeställningar osv.

Vi ber er ha överseende med att denna process kan ta tid.  

 

Efter godkänd ansökan
Alla föreningar måste aktivera sin föreningssida på IdrottOnline. Där kan ni sedan söka LOK-stöd eller Idrottslyftet och varje år ska föreningsrapporten lämnas in via den egna idrottonlinesida. Alla föreningar måste också ha ett aktuellt medlemsregister i IdrottOnline. 

För att få licensiera lyftare måste föreningen upprätta ett antidopingavtal mellan sig och SSF, avtalet hittar ni här.

Från och med 2019 är det beslutat att en förening som beviljats medlemskap i SSF har åtta veckor på sig att genomföra webbutbildningen Vaccinera klubben för att medlemskapet ska anses vara fullbordat. 

Medlemsavgiften för en förening för att vara med i Svenska Styrkelyftförbundet är 3000 kr varav 1000 kr går till distriktet. Har föreningen inga licensierade lyftare tillkommer en avgift på 1500 kr på nästkommande årsavgift.

Vill ni sedan vara med och tävla så betalar ni en licensavgift som för närvarande är 700 kr för junior/senior/veteran och 200 kr för ungdom, per kalenderår. I licensen ingår en olycksfallsföräkring som är giltig under idrottsutövande och på resor till och från detsamma.

Det tillkommer också en gemensam domaravgift som betalas av alla föreningar som har minst en lyftare som är licencierad. Den betalas årligen och är för närvarande 500kr

Uppdaterad: 2018-01-10 11:01

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

  

 

 

   

 

 

 

  Svenskidrott

 

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 010-4507170
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter