Mervärde i medlemskapet

Medlemmarna är stommen i föreningen. Utan medlemmar är det svårt att driva föreningar och utan föreningar, inget förbund.

Det är viktigt att vara lyhörd gentemot medlemmarna. Det är också viktigt att komma ihåg att medlemmarna är ALLA som löst medlemskap i föreningen, inte bara de licensierade tävlingslyftarna och att alla medlemmar, oavsett varför de löst medlemskap är lika viktiga.

Fokus behålla
Det kan som förening vara bra att med jämna mellanrum fundera på och fråga vad det är som gör att människor väljer att lösa medlemskap och träna hos er. Det skulle kunna ske genom en enklare enkät, antingen i pappersform eller via webben där medlemmen får några frågor om medlemskapet.

Enkäten skulle kunna inledas med några kortare bakgrundsfrågor om medlemmen för att därefter fokusera på varför personen väljer att träna hos er och vad ni skulle kunna göra lite bättre.

Som förening är det också bra att fundera över mervärdet i medlemskapet för att behålla medlemmarna. Första frågan att ställa sig handlar om vilken typ av förening ni vill vara, för att därefter fundera ut med mervärdet för den målgruppen kan vara i medlemskapet.

Läs mer om medlemsrekrytering här

Uppdaterad: 01 FEB 2018 09:04 Skribent: Sara Brändström

knapp-databas

knapp-resebok