Hoppa till sidans innehåll

Ledarrekrytering


Har din förening problem med att hitta personer som vill och kan ställa upp som ledare/ tränare? Tyvärr finns det ingen superlösning på problemet som passar alla föreningar. Någonting som dock kan vara bra är att föreningen jobbar fram en handlingsplan.

Handlingsplanen kan innehålla olika strategier för rekrytering av nya ledare/ tränare men också strategier för hur föreningen ska jobbar för att behålla befintliga tränare. En god idé att börja med är att definiera vad som förväntas av en tränare i er förening. Att definiera roller i föreningen gäller inte bara tränare, det är också fördelaktigt att se över och skapa tydliga rollbeskrivningar av andra uppdrag som finns i föreningen.

 

Ett annat steg i ledarrekryteringen är att kunna erbjuda, både blivande och befintliga ledare/ tränare möjlighet till utveckling genom utbildning. SISU Idrottsutbildarna har tagit fram en gren- och åldersöverskridande introduktionsutbildning som är webbaseras och gratis. 

 

SSF rekommenderar alla tränare att titta igenom och ta del av materialet. Utbildningen tar cirka 2-3 timmar och du bestämmer själv när och vart du tittar på materialet. Efter genomförd utbildning kan du sedan beställa hem ett diplom. Utbildningen består av tre moduler Jag & svensk idrott, Jag & ledarskapet och Jag & träningen. 


Andra utbildningar hittar du här

 

Uppdaterad: 01 FEB 2018 10:32 Skribent: Sara Brändström
Epost: Adressen Gömd

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

  

 

 

   

 

 


 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter