Hoppa till sidans innehåll

Att arrangera SM


Är ni som förening intresserade att anordan ett SM?

Nedan finns listat några saker att tänka på.  

Läs igenom arrangörsavtalet för att få en uppfattning om de krav SSF ställer på arrangöreg, nästa steg är att kontakta Tävlingskommittén

När det sedan är beslutat och klart blir ni kontaktade av kansliet och få ett arrangörsavtal utskickat till er. Detta avtal ska skrivas under och sändas tillbaka till kansliet.

Det ska också skrivas en inbjudan, som ska läggas ut i databasen med information om tävlingen. Inbjudan skickas via mail av kansliet och så fort den är tillbaka så öppnas tävlingen upp i databasen med föreningen som administratör.

När sista anmälningsdag har kommit sammanställer kansliet hur många anmälda det är och beställer medaljer och skickar ut höjningslappar och startkort till arrangören. Medaljerna är sedvanliga guld-, silver- och bronsmedaljer eller RF-tecken i samma valörer. Arrangerande klubb får givetvis bistå med extra priser av olika slag.

Det skickas också ut en faktura på 1/2 anmälningsavgiften som ska betalas till SSF för de omkostnader förbundet har i samband med arrangemanget.

Tävlingsset finns idag inte på förbundet med vi hjälper till att ordna med logistiken och kostnaden för att frakta godkänd ställning från någon närliggande förening.

I samband med tävlingen så har arrangören tillgång till Hans Boström och hans program. Från kansliet kan också skickas lampsystem och projektor om så önskas.

Domare ordnas av Johnny Wiklund eller av domarkommittén utsedd ansvarig och kansliet ordnar logistiken för domarna. Arrangören står för lättare förtäring till domarna under tävlingsdagarna. Pastarätt, pastasallad eller liknande.

Kontakta Tävlingskommittén  för hjälp med speaker.

Webbsändningar, bekostade av SSF, sker endast under SM-veckorna. På överiga SM-tävlingar är det upp till arrangören om ni vill webbsända tävlingen.  

På tävlingsdagen kommer en officiell representant från eller utsedd av styrelsen att finnas på plats (och ta över kansliets påbörjade samarbete).

Efter tävlingen så är det arrangörens uppgift att registrera resultaten i databasen och skicka in originalprotokollen till kansliet.

 

Har ni några andra frågor? Kontakt kansliet: This is a mailto link

Uppdaterad: 16 MAJ 2017 12:14
Skribent: Sara Brändström
Epost: Adressen Gömd

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

  

 

 

   

 

 


 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 010-4507170
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter