Hoppa till sidans innehåll

Kalenderinformation

22 JAN 2021 13:36
  • Uppdaterad: 22 JAN 2021 13:36

Se kalendern här

Kommentar till Kalendern:
Kalendern för 2021 har inte varit enkel att planera, vilket beror på rådande läge. Det är därför viktigt att betrakta denna som PRELIMINÄR, och där den med kort varsel kan ändras. Ändringar kan även påverka tävlingsbestämmelserna i det fall det betraktas vara nödvändigt.

Med anledning av osäkerheten närmaste tiden gällande idrottsverksamhet så är dom flesta ordinarie tävlingar tänkta att äga rum under andra halvan av året. För att möjliggöra för fler kvalmöjligheter till årets planerade SM så införs extra kvaltävlingar. Dessa är tänkta att arrangeras på samma sätt som en serietävling men där resultaten registreras i endast ranking. SSF avser att besluta om dessa kan genomföras med en månads varsel, med förbehåll för eventuella nya restriktioner som träder ikraft därefter.

För att få ihop en kalender har SSF valt att:

- Reducera antalet serieomgångar från 4 till 3.

- Stryka landsdelsmäterskapen för 2021.

- Lag-SM kommer inte att äga rum under 2021, men möjligheten att arrangera tävlingen tidigt 2022 ska utredas. Detta meddelas senare i år.

Det finns ambitioner om att samtliga kategoriers SM-tävlingar ska genomföras, men detta beror till stor del på möjligheten att hitta arrangörer, samt rådande begränsningar på tävlingars storlek i förhållande till gällande restriktioner. Föreningar som är intresserade av att arrangera SM får gärna göra en förutsättningslös intresseanmälan till tävlingskommittén.

Uttagningskriterier till internationella tävlingar kommer att anpassas till kalendern. Klargörande av dessa kommer senare i separat information.

Kalendern har tagits fram av, av SSF utsedd arbetsgrupp.

Kvalgränser samt standardrekord för de nya damklasserna (-69kg & -76kg) är under arbete och publiceras efter helgen. 


Epost: This is a mailto link

 


 

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link