Hoppa till sidans innehåll

Ny kanslist

02 JUL 2019 09:05
25 Juni började Alexander Grenehed på kansliet, här kan ni bättre se vem han är.
  • Uppdaterad: 02 JUL 2019 09:05

Hej!

Jag heter Alexander Grenehed är 47 år och bor med katten Zviskon.

Man kan väl säga att jag är nygammal inom sporten, men helt ny som anställd och inom kanslitjänsten. Tidigare har min yrkesroll varit främst som kökschef i och utanför Örebro där min senaste arbetsplats var en skola.

Jag var ingen idrottskille som liten, men när jag var 15 år började träna styrketräning på Örebro Kraftsportklubb med Styrkelyft som mål för både mig och min träningskompis. Min bror hade tävlat i Styrkelyft några år och jag ville också börja, men tyckte väl att jag inte hade riktigt de fysiska förutsättningarna. Med tiden insåg jag att Styrkelyft, och idrott över lag, handlar om så mycket mer än bara fysisk förutsättning, då glädjen, engagemanget och framförallt den mentala viljan betyder så mycket mer. Det ena gav det andra och som 22-åring fick jag mitt första brev från Willy Candemyr på kansliet att jag var uttagen till Junior NM efter att över alla förväntningar vunnit Junior SM i Öjebyn 1993. Tiden i Juniorlandslaget var fantastiskt kul och lärorik. Då jag tog klivet upp som senior slutade inte motivationen, tvärtom så ville jag nå nya höjder och jag har alltid älskat min sport och det ideella arbetet. Jag blev mer engagerad i både förening, distrikt och förbund med många domaruppdrag, lägerverksamhet, tävlingsarrangemang etc. Jag vet att en reporter sa en gång att han överraskades så av den positiva stämningen vi hade på våra tävlingar, där alla verkade vara kompisar trots att man var konkurrenter. Det tycker jag vi ska vara rädda om. Snart hamnade jag i Svenska Förbundsstyrelsen som både sekreterare och ordförande. den tiden var också lärorik med olika ansvarsuppdrag. Jag fick lära mig att se helheten från den lilla föreningen i norr till den stora föreningen i söder, från nybörjare till landslag, från individ, vidare till förening, SSF, IPF, RF, WADA o.s.v. Men tyvärr gjorde sjukdom och skilsmässa att jag valde att helt sluta med allt vad Styrkelyft heter.

Jag har varit borta en tid från sporten, vilket kanske kan vara både bra och dåligt. Styrkelyftförbundet har utvecklats en hel del sedan sist, och då dörren öppnades på glänt för denna tjänst såg jag en stor glädje och vilja att åter kunna bidra med mitt engagemang för Styrkelyftsportens alla olika delar. Jag hoppas att fort kunna sätta mig in i mitt arbete och lära mig allt som hör tjänsten till och helst lite till.

Jag kommer från ett serviceyrke och mina främsta personligheter är att jag är serviceinriktad och lojal mot min arbetsgivare. Jag har mina brister både som person och kunskapsmässigt, men hoppas kunna leverera. Till er där ute vill jag säga, var rädda om varann och kör så det ryker!     

 

 
 

 

Skribent: Anett Henriksen Langva
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link

        

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter