Hoppa till sidans innehåll

Covid-19 föreskrifter för tävling.

12 JUN 2020 15:18
14 juni 2020 öppnas möjligheten att arrangera tävling. För detta gäller särskilda tilläggsbestämmelser med anledning av Covid-19 enligt nedan.
 • Uppdaterad: 12 JUN 2020 15:18

Nedanstående föreskrifter är de som gäller idag och kan ändras ifall nya direktiv kommer från Folkhälsomyndigheten eller annan myndighet.

 • Det är inte tillåtet att ha publik.

 • Maxantalet för tävlingen är totalt 50 deltagare inklusive domare, klovare, sekretariat, coacher etc. Man kan arrangera tävling vid fler än ett tillfälle under samma dag under förutsättning att lokalen töms på deltagare samt att använda ytor och redskap rengörs/desinficeras mellan varje tävlingstillfälle. Totalantalet vid ett tillfälle får ej överstiga 50 personer.

 • Distansering - ”2 meters regeln” - gäller i alla förekommande delar av tävlingens genomförande såsom omklädning, invägning, uppvärmning etc. Markeringar på golv, skyltar etc. är att föredra. Ingen trängsel får förekomma, tänk på det vid invägning.
  För passning/klovning vid lyft och avlyft får det ske som vanligt med kroppsberöring så att lyften kan utföras på ett säkert sätt.

 • Varje deltagare har eget ansvar att se till så att man är fullt frisk utan något symptom för Covid-19.

 • Arrangören har ansvar att tillse så samtliga deltagare såsom lyftare, domare övriga funktionärer kan känna sig trygga och vara där utan risk att smittas. Viktigt att deltagarna får kännedom om föreskrifterna redan i förväg vid t.ex. inbjudan om vad som gäller inför tävlingen.
  Arrangemanget ska i övrigt arrangeras som vanligt med rätt antal funktionärer etc.
   
 • Deltagare i ålderskategorin Veteran 4 (+70 år) får delta, men inte inbjudas till en egen åldersklass, Veteran 4. Detta för att vi inte får arrangera särskilda tävlingar för den ålderskategorin. Istället får de tävla som enskilda deltagare tillsammans i annan/allmän kategori. Däremot ska deras resultat registreras precis som vanligt i databasen.

 • Regelbunden desinficering/rengöring av de ytor och den utrustning som anses utgöra en risk för smittspridning. Bänkpressbänkens liggyta samt skivstången ska rengöras mellan varje lyft, gäller även vid uppvärmning. 
 • Handsprit ska finnas tillgängligt för alla deltagare i tävlingen. Tänk på att särskilt god hygien i omklädningsrum och toaletter.

 • Med fördel, byt om / duscha hemma samt undvik att åka kollektivt i den mån det går.
   
 • Folkhälsomyndighetens riktlinjer skall råda i alla avseenden, följ utvecklingen och läs gärna om de allmänna råd som finns på myndighetens hemsida innan ni arrangerar tävling. 

 • Frågor om vad som räknas med lokal m.m. hänvisas till den lokala polismyndigheten, vilken är tillförordnad tillsynsmyndighet och de som sköter tillstånd och har detaljkunskap kring arrangemang. SSF vare sig kan eller ska svara på den typen av frågor. 

Information från Folkhälsomyndigheten 

Dessa särskilda åtgärder gäller med tanke på Covid-19, i övrigt gäller ordinarie regler för sanktionstider (30 dagar före) etc. enligt Tävlingsbestämmelserna och Tävlingsreglerna.  

Styrelsen har möte 24/6 där frågan om serien diskuteras, inget beslut är fattat kring den ännu.


Epost: This is a mailto link

 

 

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link

        

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter