Hoppa till sidans innehåll

Presentation av Elitsamordnaren

29 FEB 2020 13:28
SSFs Elitsamordnare Marcus Hirvonen börjar sin tjänst 16e mars
  • Uppdaterad: 29 FEB 2020 13:28

   

Hej styrkelyftsvänner!

Mitt namn är Marcus Hirvonen och jag är glad och stolt över att kunna presentera mig som SSF:s elitsamordnare. Denna tjänst är helt ny och det är en tidsbegränsad anställning på halvtid som löper fram till 31/12 2021. Det är SSF:s ambition att kunna förlänga tjänsten och i bästa fall utöka tjänstgöringsgraden, men detta är något som man inte vet i dagsläget utan det har stor betydelse hur det blir med ekonomiska medel från RF framöver och även hur arbetet utvecklas.

Jag börjar min anställning på 50% den 16:e mars, men ville passa på att i samband med distriktsledarkonferensen i Örebro göra en kort presentation av mig själv även om det är ett par veckor tills jag faktiskt börjar jobba för förbundet på riktigt. Då kommer jag att skriva en mer utförlig beskrivning om vad jag kommer att jobba med.

Flera av er känner kanske mig sedan tidigare, eller har kanske hört talas om mig i ett eller annat sammanhang i styrkelyftsvärlden. Jag fyller 44 år till hösten och då är det exakt 30 år sedan jag klev in på Sundsvalls atletklubb för första gången. Jag gjorde min första SM-start 1993 och kom trea i ungdomsklassen. Det gav mig verkligen blodad tand och när jag klev upp ett snäpp i åldersklassen och började tävla mot juniorer så vann jag trots att jag var förstaårsjunior. Jag lyfte 205 kilo på bänk-SM vägandes 100 när jag var 19 år och det ansågs på den tiden vara ganska spektakulärt, men mina riktigt tunga meriter kom under mitt sista år som junior. Då lyckades jag sätta juniorvärldsrekord i dom två tyngsta viktklasserna och var då också den junior som bänkat mest genom tiderna. Alla dessa rekord slogs ju senare och det är ju lite så man säger: ”rekord är till för att slås”

Efter juniorkarriären följde några år med skador och bristande motivation, men till slut hittade jag en balans både i privatlivet och i lyftningen och 2005 kom jag tvåa på både EM och VM i bänkpress och efter det följde en flera år lång riktigt bra period för min lyftning. Några världsrekord till hann jag också med i olika viktklasser innan det var dags att tacka för sig och då hade jag lyckats ta fem medaljer på VM, två guld och tre silver, samt fem medaljer på EM varav tre guld. Jag tycker själv att min kanske största idrottsliga prestation är att ha hållit en hög nivå under många år. Jag lyckades lyfta 300 kg eller mer på 33 olika tävlingar genom åren.

Förutom att lyfta och coacha så har jag spenderat en hel del tid i olika föreningsstyrelser på olika positioner och har också suttit i flera distrikt. Jag var under ett år också vice ordförande i SSF med ansvar för landslagsverksamheten. Jag var meet director för VM i bänkpress i Sundsvall 2015 och det var en fantastisk upplevelse där vi var många som lade ner oerhört mycket tid för att göra ett bra arrangemang. Sedan 2016 är jag invald i athletes commission i IPF.

Jag arbetar inom socialpsykiatrin i Sundbyberg och detta kommer jag att fortsätta med på halvtid eftersom tjänsten som elitsamordnare är på halvtid. Min lediga tid spenderar jag med min fru Josephine och vår underbara son Leo som nyss fyllde tre år. Vi är en riktig styrkelyftsfamilj där alla är engagerade på olika sätt, till och med sonen som tränar knäböj framför TV:n!

Avslutningsvis, jag hoppas om några veckor få återkomma med en beskrivning om vad jag kommer att jobba med i min roll som elitsamordnare, men lite kort så är tanken att jag ska ha ett övergripande ansvar för landslagen och se till att elitlyftningen runt om i landet ska få en tydligare struktur där vi från förbundshåll ska planera och genomföra läger i alla distrikt och rent generellt försöka skapa en så bra miljö som möjligt för lyftarna. Jag kommer att närvara på SM i Umeå i slutet av mars och hoppas få träffa och prata med många av er där!

Mvh Marcus Hirvonen


Epost: This is a mailto link

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-mal1418

 

WEBBSHOP

  

 

   

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter