Hoppa till sidans innehåll

1912009 SM i Vedum


Marcus Denke, Westbo AK. 
         Bästa herrlyftare 
vid SM i Styrkelyft 2019 i VedumEtt SM är alltid något särskilt. Det finns liksom en atmosfär man nästan kan ta på. Förväntningar, spänningar, mål, nerver, men framför allt lyftarglädje. Det härligaste med sporten är den fina gemenskapen och hur lätt det är att få hjälp av andra när det behövs.

"-Du, har du tid att passa här så jag kan kolla djupet?" 
"-Ja självklart!" 
..eller...
"Har ni lust att lägga på 145kg sedan, jag måste hjälpa min lyftare med tröjan?" "Absolut, vi fixar det!"

Det spelar ingen roll om man känner personerna eller inte, alla sitter i samma båt och man hjälps åt på ett hjärtligt sätt som är en väldigt positiv del av vår idrott. En tidningsreporter besökte en gång en Styrkelyfttävling, han blev förvånad av just denna stämning. Att man hejade på sina motståndare och den trevliga jargong som fanns mellan föreningarna. Som alla vet finns det idrottsevenmang där det inte är lika trevlig stämning så vi ska vara stolta och glada för att vi har det som vi har det, var rädda om det!

Vedum är en liten ort utan flera hotell mitt i byn, men en sak vilket nog är viktigare. De lyckades väl med arrangemanget, där fanns det man behövde och allt flöt på bra trots långa dagar. Duktiga klovare, en outtröttlig speaker i Torleif som stod pall hela lördagen och som dessutom själv skulle tävla på söndagen. Tack för er insats, vi hoppas ni får en välförtjänt vila i jul! ....efter ert Lag SM deltagande! 

Tävlandet med utrustning är inte vad det varit och många är veteraner som lyfter i denna kategori, men rekord slår de på löpande band. Roligt är att tävlingen blev så stor och särskilt kul att se alla ungdomar som tagit på sig utrustning, t.ex. 18-åriga Ebba Dagerbäck som slog flera av fem år gamla rekord.

Vid SM i Styrkelyft 2019 blev följande bästa lyftare:

Damer Styrkelyft, Frida Sundström Kiruna AK 630,95p
Herrar Styrkelyft, Marcus Denke Westbo A 626,4p
Damer Bänkpress, Josefin Nilsson Luleå AK 590,62
Herrar Bänkpress, Joakim Wång Styrkefabrikens AK 718,01

Vår fantastiska juniorlyftare Matilda Vilmar fick stipendium från Lyftidrottens ungdomsfond!

Samtliga resultat hittar ni i Databasen, här!

Tack Vedum för denna gång!

Uppdaterad: 10 DEC 2019 15:33
Epost: This is a mailto link

 


 

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link