Hoppa till sidans innehåll

200925 Serieomg. "3"


Efter ett långt tävlingsuppehåll på grund av pandemin så var det glädjande nog många som tävlade i serien omgång 3, som ju egentligen blev den andra omgången. Det ser ut som att beslutet att köra serien var ett bra beslut med den lilla detaljen att inga upp- eller nedflyttningar kommer ske inför 2021. Då vi fortfarande är mitt i en pandemi måste vi ta hänsyn till alla och en del har haft väldigt svårt att få ihop ett arrangemang av olika anledningar. Serien och serieplaketter kommer likväl delas ut som vanligt och vid Lag SM hoppas vi kunna se landets starkaste föreningar göra upp om topplaceringarna.

 

Damer Styrkelyft klassisk
Det var allmänt en väldigt bra uppslutning i de klassiska elitserierna. Väsby har tagit ledningen strax före Upsala, Täby och Göteborg KK. Det skiljer inte mycket och hänger dessa lag med omgång 4 så lär det bli ett stenhårt Lag SM. Damerna i Göteborg verkar ha tränat särskilt bra i sommar då även GKKs andralag i Div 2 och GSK i Div 3 gör för sina divisioner kanonresultat denna tredje omgång. Lunds TK i Allsvenskan hade hängt med bra i Elitserien, men tyvärr får de vänta ända tills 2022 innan de hamnar där.

Herrar Styrkelyft klassisk
Elitseriens fjolårssegrare Borlänge ser ut att sikta på en ”dubbel” då deras 2207 poäng slog samtliga resultat hittills. Det är upp till bevis om Lag SM arrangörerna är lika starka i finalen. Det är väldigt tätt efter Borlänge med endast några få poäng mellan de närmsta lagen i princip ända ner till plats 8. Jönköping, Vedum och Upsala ligger just nu på Lag SM plats, men saker kan förändras i omgång 4. I övriga divisioner gör Järfälla ett fint resultat i Allsvenskan. I 3-mannalagen är det Eskilstuna, Falköping och Göteborgs SKs båda lag som utmärker sig i sina respektive divisioner. GSK ser ut att kunna nå väldigt långt om de hänger kvar i serien några år till.


Damer Styrkelyft utrustat
Tyvärr en liten serie med endast fyra lag i Elitserien där endast två lag kom till start omgång 3. Karlskogas damer i Västra AK leder med marginal före Sundsvall.


Herrar Styrkelyft utrustat
Vedum AIS utmärker sig med en väldigt fin omgång. Tyvärr får de dålig konkurrens från övriga då endast två underbemannade lag lyfte denna pmgång. Mullsö och Helsingborg behöver fundera ifall de ska stå kvar här nästa år.. Vi hoppas såklart de kommer igen.

 

Juniorherrar Styrkelyft klassisk
Här har det tävlats ordentligt och Sundsvalls juniorer visar arr de är sugna på serieguldet genom en fin omgång. Med 21 poängs totalskillnad flåsar Upsala Sundsvall i nacken och strax därefter Vedum, Sundbyberg och Väsby. Övriga har en bit kvar men mycket kan hända vid omgång 4 som skulle kunna kasta om tabellen. Kubbe-Norrflärke har tyvärr nollat både omgång 1 och 3.


Ungdomsherrar Styrkelyft klassisk
Tre lag har tävlat i denna serie vid omgång 3, Sandviken tog därmed ett starkt grepp om ledningen med en finfin runda på 828 poäng. Kommer Upsala och Pure Power kliva upp placeringar till nästa omgång?  


Veteranherrar Styrkelyft klassisk
Täby AK håller en väldigt jämn och hög nivå som lägger dem i en klarfavoritsits. Man kan inte säga så mycket annat om tredjeplacerade TK Trossös jämnhet då det bara skiljer 0,64 poäng på tre man från januari till september, snacka om stabilitet! Strax före Trossö på andraplatsen ligger Vedum och smyger, ska de hålla Trossö bakom sig omgång 4? Eskilstuna och Södertälje ligger just nu utanför medaljplats.


Damer Klassisk bänkpress

Sveriges starkaste damlag finns även i år just nu i Upsala TK och de ser ut att ligga på en betryggande förstaplats. Håller de ihop laget till Lag SM? Göteborg KK, Sundbyberg och Sundsvall jagar strax efter och inte så värst långt efter dem finns Linköping och Lund som presterar väldigt bra denna omgång. Flera bra lag finns även i Allsvenskan, där gör Väsby och Stockholms AK kanonomgångar, Väsby toppar tabellen.

Herrar Bänkpress klassisk
Det ser ut att kunna bli riktig dramatik både i serieavslutningen som till Lag SM då Vedum är endast 17 poäng före Borlänge. Mellan trean Sundbyberg och fyran Göteborg KK skiljer det endast 2 ynka poäng. Femman Täby är dessutom endast 13 poäng därefter så det blir en dramatisk omgång 4, vilket ju är fantastiskt kul. Här har samtliga lag utom Örebro tävlat i 3e omgången såå Elitserielagen har verkligen satsat hårt, härligt! I Allsvenskan ser det också bra ut där endast Hallsberg har nollat omgången. Enormt jämnt även här, där Upsala, Kalmar och Falkenberg gör de högsta poängen omgång 3. Linköping ligger först strax före Upsala och Falkenberg med tätt, tätt hungriga föreningar efter. Beakta är att Härnösand i division 3 hade inte gjort bort sig i högre divisioner.


Damer Bänkpress utrustat

Tidigare serieledare Vedum dalar lite i senaste omgången och Sundsvall passar på att smita före med totalt 0,4 poäng. Det lär bli en tät slutstrid där det verkligen krävs rätt viktval för att få ut maximalt av varje lagmedlem. Sundbyberg fick endast med sig Laura Savolainen denna gång och därmed endast en persons poäng. Helsingborg har nollat samtliga omgångar.


Herrar Bänkpress utrustat

Två riktigt starka lag här med Håbo som etta före Vedum som slår till med seriens hittills bästa poäng. Sundbyberg och Falköping ser ut att få tampas om bronset där ”Sumpan” har knapp fördel så här långt. Helsingborg, Skellefteå och Bollnäs har nollat i år.

Juniorherrar Bänkpress klassisk
Här har det skett förändringar sedan förra årets tabell då Pure Power vann storartat, kanske generationsskifte i föreningarna med några som blivit seniorer? TK Trossö lyfter enormt stabilt och leder hittills tryggt på 602 poäng före ”seriejättarna” Vedum och Sundsvall. Väsby har just nu hamnat i ett mellanläge med betryggande avstånd till Södertälje, Sandviken och Kungsbackas Pure Power.

Ungdomsherrar Bänkpress klassisk
Tyvärr är denna serie tunn och här har föreningarna verkligen något at jobba på att få fler ungdomar till sporten och till serien. Serien är ett utmärkt sätt att få nya lyftare att känna att prestationen har en poäng för laget vid varje serie. Sandvikens Mille, Elias och Felix utgör det enda fullsatta laget och leder därmed stort före Pure Power som med endast en man per omgång ändå får ihop fina 168 poäng. Skurup som gjorde bra ifrån sig omgång 1 fick tyvärr stå över denna omgång.

Veterandamer Bänkpress klassisk
En annan ”seriejätte” (förutom Vedum), nämligen Sundsvall leder med endast 6 poäng före Täby som går hand i hand med serieledaren behöver inte mycket till omgång 4 för att gå förbi. Deras poäng denna omgång skilde bara en poäng. Stockholmspolisen fick bara med två damer denna gång och hamnar lite på efterkälken och Södertälje som lyfte bra omgång 1 står över denna gång.    


Veteranherrar Bänkpress klassisk
En stark serie med bänkpressande gubbar där västgötska Vedum tar befälet strax före stockholmsklubbarna Täby och Sundbyberg. Eskilstuna gör en fin omgång och är inte långt efter på fjärdeplatsen. TK Trossö ser ut att tappa lite för mycket denna gång för att nå upp till övriga. Kul att Sandviken som nollat första gången tar poäng genom Nicklas Karlsson, hoppas han får med sig fler framöver.  

Veteranherrar Bänkpress utrustat
Även här Finns Vedum med och toppar tabellen efter en kanonomgång och totalt 660 poäng. 18 poäng efter är Sundbyberg och ytterligare ett antal poäng efter men 600+ ligger Westbo i småländska Anderstorp. Eskilstuna gör en väldigt stark omgång men nollade tyvärr omgång 1 och hamnar därmed efter fjärdeplacerade Nässjö som tappat en gubbe denna omgång. Här kan det bli förändringar omgång 4 beroende på hur många som deltar med fulltaliga lag och genomförda lyft. Styrkefabriken har nollat årets tävlingar i denna serie.

Uppdaterad: 25 SEP 2020 15:35 Skribent: Alexander Grenehed
Epost: This is a mailto link

 


 

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link