Hoppa till sidans innehåll

LOK-stöd


Vad är LOK-stöd?
Förkortningen LOK står för statligt lokalt aktivitetsstöd, och är ett bidrag som alla föreningar anslutna kan söka för sina deltagare mellan 7-25 som deltar i föreningens aktiviteter.

Det statliga LOK-stödet är inte samma sak som det bidrag du kan få för liknande verksamhet från din kommun. Ofta har de kommunala bidragen inte samma regler som det statliga LOK-stödet, bland annat kan ålder och ansökningstid skilja sig åt. Vill du veta mer om din kommuns bidragsregler kontaktar du ditt distriktsidrottsförbund (DF) eller din kommuns fritidsförvaltning.

 

LOK-stödet från och med 1 januari 2020:

• Ledarstöd 21 kr
• Extra ledarstöd 5 kr
• Deltagarstöd 7 kr

 

Det viktiga är att att komma ihåg att för att en träning ska vara LOK-stödsberättigat måste det vara minst en timme långt med en gemensam samling och avslut. Varje pass måste bestå av minst en ledare och 3-30 aktiva. Ledaren måste vara minst 13 år och medlem i föreningen och de aktiva måste vara inom åldersspannet 7-25 år (för personer med funktionsnedsättning finns ingen över åldersgräns).

 

Varför ska föreningen söka LOK-stöd?
Till skillnad mot andra bidrag, som ofta kommer med ett förbehåll, är föreningen fri att använda pengarna från LOK-stödet till vad de vill. Exempel skulle kunna vara att köpa in ny utrustning, arrangera läger för lyftare, betala anmälnings- och licensavgifter.

Det finns fler vinster med LOK-stödet även på längre sikt. När RF ska fördela sina pengar mellan de 71 specialidrottsförbunden använder de sig av en beräkningsmall. I den beräkningsmallen ingår bland annat LOK-stöd som en parameter. Om fler föreningar söker LOK-stöd kommer det i sin tur betyda att SSF, på sikt, får ett höjt statsbidrag vilket gör att förbundet kan fortsätta att växa och utvecklas.

 

Hur söker föreningen LOK-stöd?
RF:s hemsida återfinns alla information kring vilka regler som gäller och hur ni som förening går tillväga för att söka LOK-stöd.

LOK-stödsansökan görs två gånger per år, aktiviteter bedrivna under våren (1 januari – 30 juni) ska redovisas senas den 25 augusti och aktiviteter bedriva på hösten (1 juli - 31 december) ska redovisas senast den 25 februari. LOK-stödet administreras och skickas in via föreningens IdrottOnline-sida.

 

Uppdaterad: 14 DEC 2017 13:48
Epost: Adressen Gömd

 


 

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link

                                                                  
        

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter