Hoppa till sidans innehåll

2.2 Uttagningskriterier 2021


Uttagningskriterier till Veteranlandslaget år 2021 

Som de flesta av er känner till så har SSF beslutat att inte genomföra SM för veteraner 2020 samt att inte skicka någon lyftare på internationell tävling under hösten pga Covid-19.

Utifrån det har jag utformat nya kriterier för 2021.

Jag hoppas trotts att det inte blir ett SM eller internationella tävlingar för Svenska Veteranlandslaget att ni håller motivationen uppe med träningen och att ni tävlar på serien istället och så hoppas vi på att vindarna vänder nästa år. 

 

Grundkriterier 2021

För att vara aktuell för veteranlandslaget 2021 så måste du ha gjort minst en tävling under 2020. Giltiga tävlingar är serietävling eller större tävling, alltså inga klubbtävlingar eller uppvisningstävlingar anses som giltig tävling, inte heller tävlingar där man har bommat ut sig (utbomning)/diskvalificerad.

Din tävling skall motsvara den kategori du önskar att representera i veteranlandslaget. Med andra ord; önskar du tävla i utrustad styrkelyft internationellt 2021 måste du göra en giltig tävling i utrustad styrkelyft under 2020 för att vara aktuell. Önskar du däremot att tävla i klassisk styrkelyft internationellt under 2021 är det en klassisk styrkelyftstävling under 2020 som gäller.

Notera att det räcker att tävla i styrkelyft klassisk för att vara aktuell för klassiska bänkpresslaget, och styrkelyft utrustning för att vara aktuell i utrustade bänkpresslaget.

 

Om flera konkurrerar om landslagsplatsen 

Om det är fler som tävlar om en plats i samma viktklass och ålderskategori och som har uppfyllt grundkriteriet så är det den som har lyft tyngsta vikten 2020 på en giltig kvaltävling. Om det är samma vikt som har lyfts så avgörs det på IPF poäng. (Notera att rankingen i SSF:s databas är gjort på Wilkspoäng.)

 

Fler än 8 lyftare i en ålderskategori 

En annan regel som vi måste förhålla oss till är att landslagen inte får skicka fler än 8 lyftare i en ålderskategori. Om det blir fler än 8 lyftare som vill åka så kommer det avgöras på IPF poäng vem den sista lyftaren blir oavsett vilken möjlighet man har på placering.  

Lägg märke till att det även här är IPF poäng som räknas, inte Wilks! 

 

Amit Selberg  
Landslagsansvarig över Veteranlandslaget  
2020-07-13

  

VIKTIG! 

Läs igenom ALLA rubriker under veterankommittén om ni är intresserad av att vara med i veteranlandslaget. 

Alla frågor kring veteranlandslaget besvaras via den officiella veteranlandslagsmailen: This is a mailto link

 

Uppdaterad: 23 JAN 2020 09:57
Epost: This is a mailto link

 

 

  

 

   

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter