Hoppa till sidans innehåll

Special Olympics


Personer med intellektuell funktionsnedsättning tävlar i alla delgrenar av styrkelyft med samma relger som övriga utövare. Vi bygger vår idrott med fokus på glädje och gemenskap. Resultaten än mindre viktigt. Det viktiga är att vi har kul tillsammas. 

"För barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning kan det vara svårt att hitta en meningsfull fritid. De drabbas lätt av isolering, passivitet och mental ohälsa. Omvärldens fördomar hindrar också ofta unga från att på ett naturligt sätt delta i samhället.

Special Olympics är främst inriktat på bredd- och motionsidrott för barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning. Avsikten är att ge dem en möjlighet att – oavsett förmåga – visa sitt rätta jag genom att göra sitt bästa.

Regelbunden träning ger fysisk hälsa, ökat självförtroende och inte minst nya vänner. Och när omvärlden kommer i kontakt med barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning under normala lekfulla former bryts fördomar. Därför finns Special Olympics.

Special Olympics drivs kort och gott av övertygelsen om att idrott är den bästa vägen till bättre hälsa och glädje för alla." 

Special Olympics Sweden

Uppdaterad: 03 OKT 2019 11:47 Skribent: Anett Langva
Epost: Adressen Gömd

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-mal1418  

 

   

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter