Hoppa till sidans innehåll

Att arrangera SM


Är ni som förening intresserade att arrangera ett SM?

Nedan finns listat några saker att tänka på.  

Läs igenom arrangörsavtalet för att få en uppfattning om de krav SSF ställer på arrangören. Nästa steg är att kontakta Tävlingskommittén. 

När det sedan är beslutat och klart blir ni kontaktade av kansliet och får ett arrangörsavtal utskickat till er. Detta avtal ska skrivas under och sändas tillbaka till kansliet.

Kansliet be rom uppgifter för att kunna göra en inbjudan som sedan läggs ut i databasen med information om tävlingen. Där läggs ni som administratör så att ni också kan se de anmälda deltagarna.

När sista anmälningsdag har kommit sammanställer Mikael Aronson hur många anmälda det är och gör gruppindelningen efter genomgång från tävlingskommittén. Kansliet beställer medaljer och skickar ut höjningslappar och startkort till arrangören. Medaljerna är sedvanliga guld-, silver- och bronsmedaljer eller RF-tecken i samma valörer. Arrangerande klubb får givetvis bistå med extra priser av olika slag.

En stor del av anmälningsavgiften återfaktureras av SSF för de omkostnader förbundet har i samband med arrangemanget. 300kr betalar varje anmäld för att bra kovarteam ska finans yunder tävlingen. I samråd mellan SSF och arrangören gör man upp innan tävlingen hur dessa pengar fördelas beroedne på vem som står för klovare. Har föreningen egna klovare, går pengarna till föreningen och den beslutar själv vad pengarna ska gå till. 

I samband med tävlingen så har arrangören tillgång till Mikael Aronson och aktuellt tävlingsprogram. Från kansliet kan också domarsystem och projektor skickas om så önskas.

Domare och Tävlingsledare ordnas av domarkommittén utsedd ansvarig och kansliet ordnar boendelogistiken för domarna.
Arrangören står för förtäring till domarna under tävlingsdagarna, ej endast fika utan också någon form av mättande mat.

Webbsändningar, bekostade av SSF, sker endast under SM-veckorna. På övriga SM-tävlingar är det upp till arrangören om de vill webbsända tävlingen. 

Efter tävlingen så är det arrangörens uppgift att registrera resultaten i databasen och skicka in originalprotokollen till kansliet.

 

Har ni några andra frågor? Kontakt kansliet: This is a mailto link

Uppdaterad: 03 OKT 2019 12:38 Skribent: Alexander Grenehed
Epost: Adressen Gömd

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-mal1418

 

WEBBSHOP

  

 

   

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter