Hoppa till sidans innehåll

Information och restriktioner Covid-19


Från och med 1 november gäller följande vid tävling (för vissa delar i landet). Folkhälsomyndigheten har särskilda restriktioner som gäller för flertalet regioner. Är ni osäkra på vad ni tillhör för region, kontakta SSFs kansli.  

Under 2020 gäller att inget lag flyttas upp eller ner inför 2021 då endast två serietävlingar gått att genomföra.

Varje arrangemang av tävling ska genomföras under gällande restriktioner och rekommendationer från Folkhäslomyndigheten och Regeringen. Arrangören ansvarar för att tävlingen sker enligt restriktionerna. I övrigt råder ett stort egenansvar med hänsyn till varje enskild lyftare, funktionär, och åskådare.

För internationella tävlingar tas beslut efterhand med hänsyn till rådande läge och förutstättningar.

Nedanstående föreskrifter är de som gäller fr.o.m. 1 nov 2020. Dessa kan snabbt förändras beroende på direktiv från beslutande organ. Detta informeras i så fall om under Nyheter på SSFs hemsida.

 • För tävling med max 50 personjer totalt krävs inget tillstånd och restriktioner som tidigare (förutom att +70år får delta)

 • Det är tillåtet att ta in sittande publik om max 300 personer. Dessa får sitta med minst en mters mellanrum (ca 1 stolsbredd) eller max två tillsammans i samma sällskap. Detta ska tydligt framgå av skyltning eller annan hänvisning. 
   
 • Deltagare och funktionärer ska vara så få som möjligt utan nämnt antal. 

 • Distansering enligt Folkhäslomyndigheten gäller i alla förekommande delar av tävlingens genomförande såsom omklädning, invägning, uppvärmning etc. Markeringar på golv, skyltning etc. är att rekommendera. Ingen trängsel får förekomma, tänk på det vid invägning. 
  Närkontakt och midnre än två meter är tillåtet för passning/klovning eller andra tillfällen där det krävs för att lyftren ska kunna utföras på ett säkert och sätt. Dessa sammanhang ska alltså vara ske ordinärt som möjligt.

 • Varje deltagare, funktionär och åskådare har personligt ansvar att inte närvara vid en tävling vid symptom för Covid-19. 

 • Arrangören ansvarar för att samtliga deltagare och funktionärer känner sig trygga enlgit de föreskrifter som råder. Samt ansvarar för att deltagarna får kännedom om föreskrifterna redan i förväg vid t.ex. inbjudan om vad som gäller vid tävlingen.

 • Arrangemanget ska i övrigt arrangeras som vanligt med rätt antal funktionärer etc. men ta hänsyn till varann och vistas inte vid ex. uppvärmning om du inte måste.

 • Arrangören ansvarar för att det finns desificeringssprit vid toaletter och ingåg samt att möjlighet finns för rengöring av redskap. 

 • Regelbunden desinficering/rengöring av de ytor och den utrustning som anses utgöra en risk för smittspridning ska göras av den som använt det. Bänkpressbänkens liggyta samt skivstången ska rengöras mellan varje lyft. E. en spritad trasa kan användas. 
 • Med fördel, byt om / duscha hemma samt undvik att åka kollektivt i den mån det går.

 • Folkhälsomyndighetens riktlinjer skall råda i alla avseenden, följ utvecklingen!

 • Frågor om tillstånd av arrangemanget eller lokaler hänvisas till varje ensklild  polismyndighet som är tillförordnad tillsynsmyndighet med detaljkunskap kring arrangemang. Arrangemang med publik kräver tillstånd.

Information från Folkhälsomyndigheten 

Dessa särskilda åtgärder gäller med tanke på Covid-19, i övrigt gäller ordinarie regler för sanktionstider (30 dagar före) etc. enligt Tävlingsbestämmelserna och Tävlingsreglerna.  

För frågor kring detta kontakta This is a mailto link

Uppdaterad: 17 AUG 2020 10:52 Skribent: Alexander Grenehed
Epost: This is a mailto link

 


 

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link

                                                                  
        

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter