Hoppa till sidans innehåll

Rena vinnare


Inför landslagssäsongen 2017 har Svenska Styrkelyftförbundets elitkommitté beslutat att SAMTLIGA landslagslyftare SKA genomgå den webbaserade RF-utbildningen Ren vinnare.

Ren vinnare är en webbaserad utbildning i antidoping för idrottsutövare och stödpersonal. Den är uppdaterad med gällande dopingregler från 1 januari 2015 och passar både dig som är ny inom idrotten och elitidrottare.

Så funkar det

Sju korta moduler lär dig det allra viktigaste inom antidoping. Varje modul är 3–4 minuter lång och består av videoklipp, övningar och fakta. Modulerna går igenom följande områden:
1.    Dopingkontroller 
2.    Dopinglistan
3.    Dopingförseelser
4.    Hälsokonsekvenser
5.    Kosttillskott
6.    Medicinsk dispens
7.    Vistelserapportering

Du behöver inte slutföra samtliga moduler på en gång. Programmet sparar dina framsteg. När du har slutfört alla moduler får du ett diplom för genomförd kurs via mejl. Efter varje modul får du också ett mejl med en sammanfattning.

 

Kunskap förebygger doping

Var och en inom idrotten har ett eget ansvar att både känna till och följa gällande dopingregler. Vi vet att kunskap förebygger doping och Svensk Antidoping har sedan tidigare ett särskilt upplägg för idrottsföreningar som heter "Vaccinera klubben mot doping".

Ren vinnare är ett stöd för den enskilde, för var och en inom idrotten, att på ett enkelt sätt kunna ta sitt ansvar och öka sina kunskaper om antidoping.

Bakgrund

Webbutbildningen bygger på ett verktyg som utvecklats av Antidoping Norge i samarbete med Anti Doping Danmark. Den svenska versionen är vidareutvecklad och översatt av Svensk Antidoping. Den är anpassad för svenska förhållanden och innehåller uppdaterad information enligt nya internationella regler.

Självklart är den också optimerad för användning på både dator, surfplatta och mobil.

 

Efter genomgången utbildning erhålls ett diplom som SKA mailas till This is a mailto link

Uppdaterad: 03 OKT 2019 12:05 Skribent: Robert Ericsson
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link

        

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter