Hoppa till sidans innehåll

Den moderna föreningen engagerar – ett stärkt ledarskap

2017-08-23 10:20
De ideella idrottsledarna är ryggraden i svensk idrott. De utgörs av ledare, tränare, förtroendevalda, funktionärer och domare. Det är i föreningen med hjälp av ledarna som förändringen måste ske därför är det viktigt att stärka våra ledare.
  • Uppdaterad: 2017-08-23 10:20

2025 är det enkelt och välkomnade att engagera sig i föreningen. Människor vill engagera sig och är stolta över att vara med i en förening och bidra. Den ideella ledaren är en förutsättning och helt avgörande för svensk idrott.

Majoriteten av alla våra tränare är ideella, men med tränarskapet kommer inte bara glädje och delaktighet, utan även ansvar. Ansvar för individers utveckling. Vi måste sträva efter att fler av våra tränare utbildar och fortbildar sig. Att de är uppdaterade och följer de rekommendationer och anvisningar som finns. Ofta problematiseras bristen på tränare och ledare och vi tenderar att se hinder med medlemskapet istället för att prata om det positiva som idrotten ger.

Som förening är det också viktigt att säkerställa att ledarna och tränarna har den kunskap de behöver för att kunna utföra sitt uppdrag. Det kan vara klokt att prata igenom och skriva ner en plan för hur det ska gå till.

Det är engagemanget hos medlemmarna i föreningen som skapar aktiviteterna och utvecklar framtidens idrott. Därför är det också viktigt att dela på ansvaret, en kan inte göra allt men några kan tillsammans göra mycket.  Vi måste jobba för att ta hand om våra ledare samtidigt som ledarskapet i föreningen mycket troligt till 2025 är förändrat och det är vanligare med engagemang av tillfällig karaktär. 

 

Skribent: Sara Brändström
Epost: Adressen Gömd

Följ oss i sociala medier

    

 

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Svenskidrott

 

 folksam anslagstavla

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 010-4507170
E-post: This is a mailto link

Se all info