Utbildning

I Idrottens Utbildningsplattform finns SSFs egna utbildningar.

Utbildning - Svenska Styrkelyftförbundet


Svenska Styrkelyftförbundet har under 2023 uppdaterat utbildningsstrukturen som numera ska omfatta utbildningsstege med olika tränarnivåer för styrkelyft & utvecklingsmodell för tränare och lyftare.
Utbildningsstrukturen är beskriven i detalj enligt dokumentet - Svenska Styrkelyftförbundets utbildningsstruktur - med utbildningsstege, utvecklingsmodell samt information vid lansering av utbildning och validering.

OBS: Parasport har en egen utbildningsstruktur. Vid frågor eller funderingar kontakta idrottsutvecklare Anett Langva på [email protected]

Svenska Styrkelyftförbundet utbildningsverksamhet sker via Idrottens Utbildningsplattform - https://utbildning.styrkelyft.se/
Där kan du hitta alla utbildningar både med digitala och fysiska träffar. Det kommer fyllas på med utbildningar successivt under 2023 och framåt.

Vill du gå utbildningar? 
Det första steget är att gå Grundtränarutbildning A eller bli validerad för Grundtränarutbildning A. Se "Information om Grundtränarutbildning A" för kursbeskrivning, anmälan samt validering. 

Därefter kan du anmäla dig till nivå 1 utbildningar - exempelvis Ungdom/Junior Tränarutbildning 1. Se "Information om Ungdom/Junior Tränarutbildning 1" för kursbeskrivning och anmälan. 

Lanserade utbildningar


Grundtränarutbidlning A
Grundtränarutbildning A är en helt digital utbildning som utgör den första nivån i Svenska Styrkelyftförbundets utbildningsstege för tränare. Utbildningen riktar sig till dig som är ny inom styrkelyft och vill gå tränarutbildningar. På grund av att det är en utbildning som riktar sig till nya inom styrkelyft så kan man ansöka om en kostnadsfri validering om man har verkat inom styrkelyft tidigare och vill gå tränarutbildningar.
För att gå nästa utbildningsnivå måste Grundtränarutbildning A vara antingen:
  1. Genomförd
    Eller
  2. Validerad
    ​​​​​​​

U 11-13 Tränarutbildning 1
U11-13 Tränarutbildning 1 är en praktisk utbildning med digitala moment som utgör en del av andra nivån i Svenska Styrkelyftförbundets utbildningsstege för tränare. 

Utbildningen riktar sig till dig som vill vara tränare inom Styrkelyft och vill utbilda dig till en viss inriktad ålderskategori. Kursmaterialet inkluderar ämnen som att vara tränare, tekniska grunder i styrketräning och styrkelyft, fysiologi för U11-13. Kursmaterialet utgår utifrån en introduktion och grundläggande nivå då det utgör det första steget i ålderskategorin U11-13.


Ungdom / Junior Tränarutbildning 1 
Ungdom/Junior Tränarutbildning 1 är en praktisk utbildning med digitala moduler som utgör en del av andra nivån i Svenska Styrkelyftförbundets utbildningsstege för tränare.

Utbildningen riktar sig till dig som vill vara tränare inom Styrkelyft och vill utbilda dig till en viss inriktad ålderskategori. Kursmaterialet inkluderar ämnen som att vara tränare, tekniska grunder i styrketräning och styrkelyft, fysiologi, psykologi och förberedelse inför tävling för Ungdom/Junior. Kursmaterialet utgår utifrån en introduktion och grundläggande nivå då det utgör det första steget i ålderskategorin Ungdom/Junior.                                                                                                                  
Vid frågor kring utbildningsstruktur och IUP kontakta utbildningskoordinator Lisa Karlsson på [email protected]