Nyheter

​​​​​​​

Torsdag 12 maj startar SERIEN!!

12 maj 


Efter ett långt uppehåll i.o.m. pandemin så är det äntligen dags för en riktig serieomgång.

​​​​​​​Hur ni registrerar resultat
Vid registrering av resultat i databasen för ranking och/eller serie finns nu 5st "rankingomgångar" men bara 3st serieomgångar för 2022. 

Viktigt är att Endast ranking läggs in just i Endast ranking för rätt kval/rankingomgång och att endast serielaget registreras i Serien. Serieomgång 1 (12-22 maj) blir därmed alltså tävling nr 3 i år för "Enbart ranking". Detta problem har uppstått i år p.g.a pandemin då vi har fler kval/rankingtävlingar än serieomgångar. Hoppas att det ska fungera bra för er så att ni på ett smidigt sätt får in era resultat.

Obs! Resultat från EM i utrustat senior/Junior och U/J SM klassisk får användas för serie 1.

Nya kvalgränser inför 2023 års SM
Kvalgränserna har höjts i flera klasser p.g.a den växande konkurrensen. Detta motiveras med att säkerställa en sportsligt hög nivå på våra SM och att säkerställa rimligt långa arrangemang samt att lyftare fortsätter utveckla sig till en nivå till för att klara kvalgränsen.

Följande gäller för dessa nya kvalgränser:
  • Kvalgränserna gäller från omgående och tidigare kvalgränser gäller inte för 2023. Har man ex. tävlat efter senior SM klassisk 2022 gäller ändå dessa nya kvalgränser.
  • Nytt för ungdom & Junior är kvalgränser för klassisk bänkpress.
  • Kvotering via 10-bästa rankingen tas bort för Ungdom  & Junior.

    Kvalgränserna och mer information hittar du HÄR

Fria licenser
Vi påminner åter om att licenserna är kostnadsfria för alla i år och vi hoppas därför att ni passar på att låta så många som möjligt testa på att tävla med licens. 

Tävlingsbestämmelserna uppdaterade
Följande har korrigerats 2022.05.12
  • I enlighet med årsmötesbeslut 2022.04.24 har kategorinamnen ändrats till klassisk/utrustad Styrkelyft/Bänkpress mot tidigare Styrkelyft/Bänkpress klassisk/utrustat. 
  • Följande är borttaget under § 5:11 ”För junior och ungdoms-SM klassiskt gäller bestämd kvalgräns alternativt ranking topp 10.”


För frågor och funderingar kontakta Kansliet eller Tävlingskommittén.

​​​​​​​

Sofia Loft till final i Mästarnas Mästare

12 maj

Sofia Loft 32 år, som vunnit tre!! ..VM i klassisk styrkelyft, blev förra lördagen först klar för final efter att ha presterat bra genom hela programserien. De som har sett programmet har kunnat följa henne tillsammans med de övriga elitidrottarna från olika idrotter göra upp i grenar som ofta är långt i från sådant som de tävlat i tidigare. Sofia har verkligen gjort bra PR för styrkelyftsporten genom dels sina fysiska prestationer, dels genom sin positiva personlighet där det synts att hon har lätt till skratt, och empati för sina medtävlande vare sig de skadat sig eller gjort en dålig tävling.
 
Hur kom det sig att SVT kontaktade dig, hade de läst om dina prestationer någonstans?
Jag vet faktiskt inte. Jag hade fått frågan året innan, men då kunde jag inte vara med, men hoppades att frågan skulle komma igen. När de frågade denna gång så var läget bättre och jag tackade ödmjukt men glatt Ja!
 
Hur gick själva inspelningen till?
Inspelningen gjordes i Andalusien, Spanien i september 2021 och allt spelades in under ca en månad med lite korta avbrott eftersom vi var många från början. Det var både intensivt, men även en hel del väntan och intervjuer medan de andra filmades, vilket gjorde att det blev både mentalt och fysiskt påfrestande, men såklart ett väldigt roligt minne. Det är mycket filmtid som tas bort för att det ska bli så bra och intressant för tittarna som möjligt under just den förhållandevis korta TV-tiden.
 
Det är en hel del uthållighetsövningar i Mästarnas Mästare, har du alltid varit bra på det?
Jag har ju tränat olika idrotter i livet, framförallt kampsport och styrkelyft som jag tävlat i på elitnivå, men även en del löpträning och annat så jag är nog ganska allround.
 
Gav SVT några tips om att det är bra att träna inför serien?
Nej, man fick komma som man var och det viktigaste för dem var att man deltog så de ställde inga direkta fysiska krav. För min egen del tränade jag inte mer just för detta, däremot la jag lyftningen åt sidan ett tag för att istället träna mer varierat med bl.a. lite mer löpning.
 
Vad var särskilt roligt eller bra när du deltog?
Det klart bästa var att träffa de andra idrottarna, de var ödmjuka och fina personer och vi hade så mycket gemensamt trots att vi har tävlat under lite olika förutsättningar och inom olika idrotter. Jag kände verkligen att jag kunde få en fin tillbakablick på min karriär och även med viss stolthet. Det var skönt att kunna slappna av med likasinnade och se på sina egna och de andras karriärer som på något sätt varit relativt lika. Som idrottare tänker man lite på samma sätt, vilket ju också märktes när det blev dags för tävling.

Du har ju gjort jättebra ifrån dig, hur var det att tävla i värmen och med de andra i så olika grenar?
Varje gång man stod på startlinjen så ville man ju vinna och det var kul att testa alla konstiga grenar och samtidigt känna hur adrenalinet pumpade och tävlingsinstinkten komma tillbaks, det var en härlig känsla. Dessutom tillsammans med andra fantastiska tävlingsmänniskor. 
 
Vad kan du slutligen säga om att som första styrkelyftare ha varit med i Mästarnas Mästare?
Det känns väldigt fint och jag ser ödmjukt på att ha fått vara med om detta. När man är mitt i en karriär med träning, tävling och nya mål så hinner man inte riktigt njuta och reflektera över det man presterar. Men nu kunde jag verkligen det och det är jag väldigt glad och tacksam för. Just detta program har också en bra bredd bland olika idrotter, vilket är positivt.
 
Missa inte finalen på SVT 1, söndag 15 maj 20:00. Nu håller hela styrkelyftsverige tummarna att Sofia ska bli Mästarnas Mästare och tackar för den fina PR hon gett sporten genom sitt deltagande.​​​​​​​

​​​​​​​/Kansliet

​​​​​​​

Nu kan SDFen välja nya hemsidor

11 maj

I och med att Idrottonline stänger sina hemsidor fr.o.m. årsskiftet 2022-2023 är det nu klart med vilka förslag respektive SDF har att välja på. Enligt överenskommelse på SDF-konferensen tidigare i år får nu SDFen möjligheten att välja mellan två alternativ, PineVision och One.com, som finansieras via Återstartstödet som finansierar uppstartavgift av sidorna samt ett alt. två års drift. ​​​​​​​
​​​​​
​​​​​​​/Kansliet

Senaste styrelseprotokoll 20220510

11 maj

Senaste HÄR

Se samtliga
HÄR
​​​​​
​​​​​​​/Kansliet

Resultatlistor U/J SM 

10 maj


SE HÄR 

De svenska rekorden uppdateras under veckan och de nordiska rekorden inom ca 2-4 veckor.

/Kansliet
​​​​​​​

Nu finns länk för veteraner att göra intresseanmälan till EM i Bänkpress i Ungern

5 maj


SE HÄR

OBS! Nu hittar du veteranlandslagets sida i frontmenyn längst upp

/Veterankommittén
​​​​​​​

Nyhetsbrevet nr 2, 2022

3 maj

Se senaste Nyhetsbrevet HÄR

Se alla Nyhetsbrev HÄR

/Kansliet 
​​​​​​​

Veteranlandslagsläger 4-5 juni i Eskilstuna

29 april 

Lägret är nu fullbokat
​​​​​​​
OBS! Begränsat antal platser, först till kvarn gäller! sista anmälningsdag 27 maj.

/Veterankommittén 

​​​​​​​

Nya SSF styrelsen efter årsmötet 24 april

25 april 
​​​​​​​

Vid årsmötet valdes som ny ordförande, Levi Bergstedt efter Thomas Högberg. Levi arbetar som jurist och bor i Stockholmsområdet. Levi har funnits med i SSFs Disciplinnämnd, i Östra Svealands Styrkelyftförbunds styrelse och  som ordförande i Järfälla AK.  

Anna Eriksson, ledamot tillika vice sekreterare, lämnar styrelsen och in på den posten valdes istället en annan dam från norr, nämligen Anna-Lena Bellqvist från Luleå. Anna-Lena känner nog många igen som en duktig landslagslyftare och som ledamot i Redaktionskommittén.

Vi hälsar de nya välkomna och tackar samtidigt Anna för hennes tid i styrelsen och Thomas som varit med länge, flest år som kassör, bl.a. då SSF bildades men på senare år också som ordförande. De har sedan tidigare uppdrag på olika håll i SSF, som Antidopingkommittén (Anna) och Internationell domare (Thomas) och vi hoppas få se mer er  även framöver på olika sätt inom styrkelyft med de kunkspaer ni besitter. 

Styrelsen 2022 består av från vänster på bild:
Sofia Kamlund sekr.
Levi Bergstedt ordf. 
Michal Marciniewski ledamot
Patrik Björk kassör
Karin Caesar ledamot
På bild via webblänk, Anna-Lena Bellqvist, ledamot
Saknas på bilden, Thomas Wulffeld ledamot

Valberedningen 2022
Josef Eriksson, ordförande
Linda Vedestig, ledamot
Josefine Werngren, ledamot
...och tack till Andreas Lind som avgåande valeberedare.

​​​​​​​/Kansliet

Inbjudan till tävling i Parabänkpress, Eskilstuna 14 maj 2022

14 april 


Sista anmälningsdag 2 maj

Digital genomgång för lyftare, ledare och alla som är nyfikna på regelverket

Se mer HÄR

/Parakommittén
​​​​​​​

15 maj, sista dag för ansökan att arrangera veteran SM 

11 april 


15 maj är sista dag för ansökan att arrangera Veteran SM klassisk Styrkelyft &  Bänkpress 25-27 november

Anmäl ert intresse till Tävlingskommittén alt. kansli@styrkelyft.se 010-450 71 70

För gällande förutsättningar för SM arrangör, se SM arrangörsavtal HÄR

/Tävlingskommittén
​​​​​​​

För U/J SM klassisk gäller allmän dispens serie 1 

1 april 


Man kan alltså räkna U/J SM resultatet till sitt serielag. 

/Tävlingskommittén