Nyheter

​​​​​​​

Förmånligt hotellavtal
4 MAJ 2021

Årsmötesprotokoll & övriga årsmöteshandlingar
29 APR 2021


Se handlingar här​​​​​​​

När kan vi tävla? (från Nyhetsbrevet)
29 APR 2021


Läget i landet och omvärlden ser onekligen mörkt ut gällande pandemin. Ljuset i tunneln verkar vara att fler människor vaccineras och därmed att sammankomster som ex. tävlingar ska kunna bli verklighet igen framöver. Som det är just nu får man inte arrangera tävlingar och därmed kan vi som förbund inte göra så mycket åt det. Många är också begränsade i sin träning vilket gör att ex. en serietävling skulle bli väldigt ojämn eller orättvis beroende på vilken slags lokal laget har tillgång till och vilka i föreningen som har möjlighet att träna.
 
Den 22 april förlängde regeringen restriktionerna till mitten av maj. I och med det beslöt också SSF att avvakta vidare besked gällande serietävlingen som är planerad till i juni. Gällande kalenderns inplanerade SM tävlingar så är samtliga högst osäkra, som tidigare meddelats, dessutom har vi ännu inte fått igång tävlingsverksamheten för att kunna kvala, vilket är ett måste. Räkna med att kalendern med kort varsel kan justeras och att vi inte ger någon garanti för något SM i år, vilket vi såklart på. På grund av rådande läge tas besluten allteftersom.           
 
För internationella tävlingar har vi som alltid också att förhålla oss till UDs avrådan att resa till olika länder samt att se över smittoriskerna i de länder där tävlingarna arrangeras. IPF har framarbetat ett dokument med föreskrifter, dessa gäller dock endast i tävlingsarenan. Många har säkert hört exempel från andra idrotter där hela lag eller ledarteam har smittats vid tävling i andra länder där man i vissa fall satts i karantän. Sådant vill vi såklart helst inte vara med om, samtidigt som man inte kan utesluta att sådant kan ske i framtiden.   
 
Vad gör SSF förutom att följa smittoläget?

En grupp arbetar med att se över möjligheten att arrangera någon form av nationell tävling / uppvisning i annan form är den vi är vana vid, för att ge möjlighet och sporre till er som nekas att tävla.
 
En annan grupp framarbetar ett förtydligande med vilka krav vi ska ställa för att kunna delta på internationella tävlingar. Det handlar om att säkra för både förbundet och deltagarna vid uttagningar och resor utifrån krav från Sveriges restriktioner, andra länders interna restriktioner och regler, IPFs krav och att säkra skydd för deltagarna genom SSFs och egen försäkring etc.
 
Arbetet med EM arrangemanget i Västerås i december pågår och har så gjort sedan styrelsen beslutade att ta sig an mästerskapet. Dock följer SSF utvecklingen av pandemin och vad det ger för påverkan att arrangera en sådan stor tävling utifrån eventuella restriktioner, pandemilagar etc. Nytt beslut om vidare arbete mot EM arrangemang tas i slutet av maj.
 
Det är en stor sorg att tävlingsverksamheten måste ligga nere som den gör, men det vi är med om är samtidigt något helt unikt och vi alla hoppas att läget förbättras så att vi så snart som möjligt både träna och tävla denna fantastiska idrott.
​​​​​​​

27 APR 2021

Hej alla idrottsledare där ute - Bara några dagar kvar!
Ta tillfället i akt och bidra till en internationell studie som studerar idrottsledares engagemang och kunskap utifrån ett antidoping-perspektiv. Det är en enkätstudie som tar ca 20 min att besvara.
Era svar kommer kunna bidra till en ökad förståelse för er som målgrupp, vilket är en viktig grund för att möjliggöra målgruppsanpassade utbildningsinsatser.
Läs mer om studien som går att besvara fram till på fredag 30 april!
Dela gärna med idrottsledare du känner.

Nyhetsbrevet nr 2
23 APR 2021

Innehåller bl.a. intervjuer och tävlingsinfo   ​​​​​​​SE BREVET HÄR

IPF approved list

20 APR 2021

Företaget Unbroken Designs har inte fulljort sina skyldigheter enligt avtalet med IPF.
Därför kommer inte deras utrustning finnas med på IPFs approved list, alltså inte godkända att använda vid tävling, fr.o.m. 1/1 2022.

Från RF: Föreningsenkät - ett år med Corona,
Påminnelse om kompensationsstöd

16 APR 2021 
​​​​​​​

Föreningsenkät – ett år med corona

Påminnelse om kompensationsstödet

Svenska Styrkelyftförbundets nya hemsida

16 APR 2021 
​​​​​​​

Adressen är den samma som förut, men har du varit inne på den gamla sidan kan du behöva rensa historiken i webbläsaren för att den inte ska försöka söka upp den gamla sidan istället för den nya.
www.styrkelyft.se

Nya adresser till SDFs hemsidor
​​​​​​​

Har du blivit kontaktad av en okänd obehaglig person?

14 APR 2021 
​​​​​​​

Det har kommit till vår kännedom att det fortfarande finns framförallt tjejer som kontaktas av en man. Vilket påstått namn en person än har som gör närmanden, fysiska eller digitala, som upplevs obehagliga, hotfulla eller innehar sexuell karaktär är vår rekommendation att man polisanmäler det. Det är som ovan nämnt särskilt en man som varit aktiv via SMS, telefon men också via nätet mot lyftartjejer under flera år.

Nättroll är ett känt begrepp och det är tyvärr alltför enkelt att skapa fakekonton på ex. Facebook och Instagram. Många sådana har som sysselsättning att provocera i olika forum, men också än värre de som söker kontakt mer personligt. Ofta är det ganska lätt att se om det är fakekonton då de inte brukar funnits med så länge och ibland finns ingen riktig profilbild. Misstänker man det kan man alltid enkelt anmäla personen till Instagram eller Facebook genom att gå till personens konto och leta rätt på "Anmäl profil/användare" ...osv. Det brukar finnas i knappen med de tre punkterna. Det kan vara bra också att blockera personer som verkar ha en udda agenda. Personen kommer kanske tillbaks i annat namn (tjej- eller killnamn) så var försiktiga med vem ni för dialog med. 
Får man SMS elelr telefonsamtal har personen gått alldeles för långt och då bör man polisanmäla.

Vi har varit i kontakt med RFs Idrottsombudsman och visselblåsartjänst och de rekommenderar följande: Det finns god anledning att polisanmäla sådant agerande om man känner sig rädd eller hotad eller tycker att kontakten är obehaglig, även om det inte är direkt hotande.  Ingen ska behöva känna sig utsatt på grund av sin idrott och ingen har rätt att skrämma eller ofreda dig.  
Råden är:
  • Be personen på ett övertydligt sätt sluta kontakta dig.
  • Blockera personen ifall det är möjligt.
  • Anmäl kontot på sociala medier.
  • Varna andra.
  • Känner du obehag eller oro: Gör en polisanmälan!
I de fall du känner dig osäker hur du ska agera eller om du varit utsatt för brott, ring Polisen på 114 14 för vägledning om hur du ska agera.
Se Polisens sida om olaga hot här
Se Polisens sida om förföljelse / stalking här

Viktigt är att du inte ska känna dig ensam ifall något sådant sker utan att du kan alltid berätta för någon ex, polisen.
Har ni utsatts för detta och behöver fråga oss inom förbundet något eller vill nämna att det skett kontakta kansliet kansli@styrkelyft.se 010-450 71 70  Alternativt kontakta någon av de andra anställda.

Västerås tidning om EM i Styrkelyft

14 APR 2021 


Direktpress Västerås Tidning - 2021 v.14
Läs om stundande EM i styrkelyft klassiskt https://ecpc2021.se/in-media 
Sitter du vid dator kan du använda länken nedan.
https://www.e-magin.se/paper/pn80rm4x/paper/...
@vasterastidning
@theipf
@eleikosverige
@eleikosport
@svenskaspel
#ECPC2021 #swedishpowerliftingfederation
#tillsammansförflerirörelse #svenskaspel #visitvasteras #västeråstidning

Kontaktpersoner och nätverk inom trygg idrott/barn- och ungdomsidrott

14 APR 2021 12:20


I arbetet med att utveckla arbetet med ärendehantering inom området trygg idrott och att stärka utvecklingsarbetet inom svensk barn- och ungdomsidrott formar RF nu två SF-nätverk:
För Svenska Styrkelyftförbundet är representanterna följande: 

Nätverket för SF-representanter med ansvar för ärendehantering inom området trygg idrott; 
Robert Ericsson, Förbundschef Svenska Styrkelyftförbundet, robert.ericsson@styrkelyft.se 010-4507171

Nätverket för SF-representanter med ansvar för strategiskt utvecklingsarbete av barn- och ungdomsidrott:
Anett Langva, Idrottsutvecklare, anett.langva@styrkelyft.se, 010-4507173

Styrelseprotokoll 210406

13 apr 2021 


Se protokollet här

Styrelse SSF 2021

11 APR 2021 


Vid årsmötet 11 april valdes följande

Styrelse
Thomas Högberg ordförande 1 år
Sofia Kamlund Sekreterare 2 år  NY
Michal Marciniewski Ledamot 2 år 
Karin Caesar Ledamot 2 år

Avgående 
Eva Alsén

Sittande styrelse
Patrik Björk Kassör
Anna Eriksson Ledamot
Thomas Wulffeld Ledamot

Valberedning
Josef Eriksson ordförande 1 år
Josephine Hirvonen Värngren Ledamot 1 år
Andreas Lind Ledamot 1 år 

Styrkelyft på Lilla Sportspegeln

8 apr 2021 


Se reportaget härmed ungdomen Vilgot från Höllviken KK 

Se även, Lyftkranen från Långshyttan 

Distrikthandlingar efter årsmöte

29 MAR 2021 16:42


Enligt krav från RF vill vi att samtliga SDF sänder in respektive verksamhetsberättelse, -plan och revisionsberättelse efter sina årsmöten? 
Handlingarna ska vara Svenska Styrkelyftförbundet tillhanda senast fyra veckor efter SDF:s årsmöte.
Skicka till kansli@styrkelyft.se 

Tack på förhand! 

Påminnelse Antidoping för förening

22 MAR 2021 15:26


Uppdaterad: 22 MAR 2021 15:26
Påminnelse för föreningar att göra/sända in Antidoping för 2021, se tabell och information här 

Styrelseprotokoll samt info om internationell tävling

19 MAR 2021 11:20


Se styrelseprotkoll från 2021.03.09 ​​​​​​​

§ 109 Internationellt deltagande
FS beslutar att inte delta på några internationella tävlingar/uppdrag som lyftare, domare eller andra funktionärer
före 31/8 2021. Om särskilda förutsättningar förekommer i enskilda fall kan annat beslut fattas av FS.

Beslutet grundar sig i följande: Styrelsen är ytterst ansvarig för de uppdrag som sker inom SSF. Pandemiläget är fortfarande allvarligt både iSverige och omvärlden. SSF har heller ännu inte fått någon information från de internationella förbunden vilka åtgärdskrav som ställs på arranggören, inget sådant anges heller i "invitation". 
För förtydliga för lyftare, ledare och anställda vad som gäller är datumet 31/8 satt som ett första datum att ingen utlandsresa sker med SSF innan dess. För landslagstävlingar krävs 60 dagars föranmälan, bokningar (i vissa fall visum) och ofta även förhandsbetalningar av framförallt boende. För internationella tävlingar efter 31/8, men som kräver anmälan före 31/8, tas nytt beslut senare. Ändras pandemiläget drastiskt positivt kan beslutet omprövas.
Information gällande kval till landslag kommer ut på hemsidan från Elitsamordnaren.

Kontaktuppgifter


POSTADRESS

Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

BESÖKSADRESS

Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

KONTAKT

kansli@styrkelyft.se
010-450 71 70 vardagar 8-12 & 13-16