Hoppa till sidans innehåll

Kommande internationella mästerskap på hemmaplan

2017-08-28 09:05
Inom loppet av tre år kommer Sverige att arrangera, inte mindre än, tre internationella mästerskap inom styrkelyft, både utrustat och klassiskt.
  • Uppdaterad: 2017-09-04 08:12

Det kommer ett par intensiva år framöver för svensk styrkelyfts del. Redan nu i höst, 2-7 oktober står Sverige och Sundsvalls AK värd för VM i utrustad styrkelyft för veteraner. Det är andra gången på kort tid som Sundsvall står som arrangör för ett internationellt mästerskap. Senast var 2015 då de stod som värd för utrustade bänk-VM för ungdomar, juniorer och seniorer.

Sundsvalls AK är i full färd med att slipa så de sista detaljerna. Om du vill vara med och hjälpa till under arrangemanget kontakta This is a mailto link och det utlovas en oförglömligt rolig vecka med fanatiska prestationer och underbara människor.

 

Bara fem månader efter Sundsvall, närmare bestämt 6-10 mars 2018 är det Helsingborgs tur att stå för värdskapet. Denna gång är det Europas bästa veteraner som ska göra upp i klassisk styrkelyft. Det är första gången som det arrangeras ett klassiskt EM i styrkelyft för just veteraner. Mästerskapet får dock bara ses som en uppvärmning för Helsingborg. 3-15 juni 2019 kommer det verkliga eldprovet för staden och arrangörsgruppen, då ska nämligen VM i klassisk styrkelyft för alla ålderskategorier, ungdomar, juniorer, seniorer och veteraner, gör upp om titeln världens starkaste styrkelyftare. Det ryktas redan nu om att det kommer bli det största mästerskapets som arrangerats i styrkelyfts historia.

 

Skribent: Sara Brändström
Epost: Adressen Gömd

Följ oss i sociala medier

    

 

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Svenskidrott

 

 folksam anslagstavla

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 010-4507170
E-post: This is a mailto link

Se all info