Hoppa till sidans innehåll

Lyftare & ledare uppmärksammas

11 MAR 2014 18:26
Styrkelyft och bänkpress låg länge i medieskuggan, men frågan är om vi inte kan skönja ett litet trendbrott den senaste tiden? Våra aktiva lyftare och ledare uppmärksammas och prisas nämligen lokalt som aldrig förr.
  • Skapad: 11 MAR 2014 18:26

I slutet av januari utsågs Fredrik Svensson till ”Årets manliga idrottare” på Medelpads Idrottsgala. I den utmärkelsen ryms bland annat, från föregående år, tre SM-guld (styrkelyft, bänkpress & Lag-SM i SL), ett EM-guld i bänkpress och ett världsrekord på 361kg i bänkpress!

 

Den 10 mars hölls ”Stjärnorna på Slottet” i Örebro Län, ett initiativ av landshövdingen i Örebro län för att uppmärksamma de individuella idrottarna och deras prestationer, som lätt hamnar i skuggan i ett län som domineras av lagsporter. Idrottare med nationella och internationella meriter på seniornivå prisades under dagen, och för Örebro KK representerades på slottet av Karolina Arvidson, Miia Grändås, Anna Malers, Elma Jukic, Sandra Wilén och Per Montonen.

 

Den 11 mars fick Johan Swahn, TK Trossö, motta 2013 års föreningsledarpris från Karlskrona kommun. John Swahn bedriver barn och ungdomsträning för TK Trossös regi och har varit mycket delaktig i arbetet med Svenska Styrkelyftsförbundets satsning på barnidrotten. Ni kan läsa mer om arbetet kring knattelyftningen i kommande nyhetsbrev.

 

Karlskrona kommun är för övrigt gediget intresserade av sina idrottare. Varje år uppmärksammas alla SM-vinnare samt internationella medaljörer.Från TK Trossö uppmärksammades bland annat för 2013 Frida Leandersson, Conny Andersson, Axel Eriksson, Mille Sylvan och Alice Romberg. Ramdalas Håkan Persson och Jukka Murtovaara förärades också med minesplakett.

 

 

Har du, en lyftarkamrat eller din förening uppmärksammats lokalt?
Tipsa oss på This is a mailto link

Skribent: Robert Boström

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

  

 

 

   

 

 


 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter