Hoppa till sidans innehåll

Projekt Starkare Tillsammans

10 JUN 2014 15:30
Söndag 27 april arrangerade Hassela powerlifting, i samarbete med Mellersta Norrlands styrkelyftförbund, en klovarutbildning på sporthallen i Sundsvall. Träffen var den första i raden av flera insatser i projektet STARKARE TILLSAMMANS, som Hassela be
  • Skapad: 10 JUN 2014 15:30

Dagen startade med lunch. Eva Eriksson (SAK) hade föredömligt beställt mycket av den goda maten, vilket var tur med tanke på att vi blev fler än som först anmält sig, trots vissa avbokningar pga sjukdom.

Marcus Andersson (SAK), mästarnas mästare då det gäller klovning och framför allt peppning och passning, tog sedan över rodret och ledde oss alla framåt på ett professionellt, pedagogiskt och inspirerande sätt, genom hela klovarprocessen, med allt vad den innebär.

Vi pratade först bland annat om säkerhet, upplevd trygghet, peppning, glädje, om att ha folket med sig som lyftare på podiet, om rutin, visad respekt och om lagkänsla. Vi pratade om att ha kul samtidigt som man ska vara rysligt snabb och effektiv. Om att anpassa klovarlagen efter lyftargrupperna. Utöver själva klovar- och passardelen pratade vi om tävlingsorganisationen i sin helhet och om att utbildningen även stärker gemenskapen, att den bidrar till ett utvecklat nätverk i distriktet.

Anders Byström presenterade sedan sitt tävlingsdataprogram, som vi utgick ifrån under den praktiska delen av utbildningen, nere på SAK. Marcus lotsade oss vidare. Vi fick bland annat prova att klova och klova av på tid, att passa misslyckade och lyckade lyft, att ge instruktioner till övriga i klovarlaget.

Under hela dagen pågick en dialog om vad som är viktigt att tänka på som klovare och jag misstänker att fler med mig gick därifrån med mycket ny information och kunskap, som vi får fortsätta jobba med på vart håll. Fortsättning följer med vidare utbildningsinsatser. Ett första delmål, där vi får testa våra kunskaper, är Norrlands. Därefter kommer flera hemmatävlingar, DM och, nästa år, bänkpress-VM och SM i Sundsvall. De sistnämnda under en och samma månad. Så vi har många och häftiga utmaningar framför oss :)

Som distriktsordförande vill jag åter igen tacka alla som gjorde denna dag möjlig! Vilket engagemang, vilken kraft vi har tillsammans då vi ger oss tid att mötas!

Vi ses snart igen och lär oss ännu mera :)

 

Jenny Sellén

Ordförande

Mellersta Norrlands styrkelyftförbund

Skribent: Svenska Styrkelyftförbundet

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

  

 

 

   

 

 


 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter