Hoppa till sidans innehåll

Sunelyftet 2014

09 FEB 2014 11:23
Lördagen den 25:e januari arrangerade Örebro KK serieomgång 1 i SL/BP, samt den årliga tävlingen Sunelyftet - en marklyftstävling till ÖKK-grundaren Sune Olssons minne. Sunevinnare blev i år Miia Grändås & Mikael Hedesund. De inbjudna föreningarna va
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:28

På damsidan ställde ÖKK upp med nio lyftare, vilket måste ha vara någon form av klubbrekord i antal startande damer på en och samma tävling. Sunelyftet på damsidan blev en intern angelägenhet. Miia Grändås, nybliven svensk mästare från den 16:e januari, fortsatte att leverera och tog hem segern i Sunelyftet på damsidan med 180kg/225p! Bakom Miia i damernas Sunelyft kom mamma Riitta, och på en tredjeplats hittade vi Helen Engberg som hade tagit sig tillbaka på tävlingsflaket efter nära ett års frånvaro (välkommen tillbaka).

 

Bland debutanterna utmärkte sig tre personer. ÖKK hade två debutanter på damsidan, Emma Pettersson och Amanda Scherdin. Debuterade gjorde också, från Norbergs KF, Mathias Guss, som vi nämnde i intervjun med Fredrik Forsell i nr6 av Svensk Styrkelyft 2013. Samtliga debutanter gjorde bra resultat ifrån sig med flera personbästa, och nu är siktet istället på Ungdom & Junior-SM i Klassisk Styrkelyft som går i Örebro den 9-11 maj.

 

På herrsidan kom Sunelyftet att stå mellan tre ÖKK-herrar (trodde vi). Karl Fröberg drog i andra lyft 262,5kg i klass -83 (nytt klassiskt distrikts & klubbrekord). Sedan tog Bobby Johansson över ledningen med 280kg i klass -93 (också nytt klassiskt distrikts & klubbrekord) i en efterlängtad comeback (senast var 2005). Bland de övriga ÖKK-resultaten fann vi en annan comeback i SL, Per Jonsson. Per tävlade senast i SL 1998, och nu blev det en lätt comeback för att få känna på lite vikter igen.

 

Sist ut bland ÖKKs herrar, Martin Harfeldt som gjorde comeback efter två års uppehåll och drog 295kg i andra lyft (nytt klassiskt klubbrekord i klass -105). Vi trodde då att Sunelyftet även på herrsidan var säkrat till ÖKK, men så kom en dyngstark Mikael Hedesund från Degerfors AK iförd marklyftsdräkt och drog 305kg i det absolut sista marklyftet. Tråkigt för Örebro, men en välförtjänt seger för Hedesund som tog hem herrarnas Sunelyft 2014.

 

Bild: Björn Bjering & Martin Grändås

Skribent: Robert Boström

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

  

 

 

   

 

 


 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter