Hoppa till sidans innehåll

Viktig information - Lag-SM 2019

2018-08-22 14:39
Förbundsstyrelsen har tagit ett beslut att från 2019 återinföra Lag-SM i vår tävlingskalender. Tävlingen kommer att gå av stapeln i samband med SM veckan vinter i Sundsvall den 28 januari till 3:e februari nästa år.
  • Uppdaterad: 2018-09-13 14:35

Motiveringen till detta beslut är främst för att åter sätta fokus på grundbulten i vårt tävlingssystem, nämligen serieverksamheten men också för att många efterfrågat tävlingsformen och att både SM veckan och SVT är intresserade av tävlingsformen.

Kvalificerade är de fyra topplagen i årets elitserier för damer och herrar i: Klassisk styrkelyft, klassisk bänkpress, utrustad styrkelyft och utrustad bänkpress.

Lagsammansättningen under serieomgångarna är sedan tidigare fastslaget av förbundets tävlingskommitté men under själva finalen kommer tre lyftare att räknas. Som tidigare tävlar vi enligt koefficientpoäng.

Deltagande förening anmäler tre lyftare samt en reserv. Reserven följer med hela vägen fram till uppvärmningens slut om något skulle hända med någon av de ordinarie lyftarna. Vid tävlingsstart tävlar lagen med tre lyftare.

Motiveringen till tre deltagare i respektive lag är att tävlingarna går fortare och att det är lättare att motivera TV mässigt.

Lag-SM 2019 korar alltså 2018 års lagmästare.

Inbjudan till Lag-SM i Sundsvall kommer efter att årets serieomgångar är avslutade.

Skribent: Anett Henriksen Langva
Epost: Adressen Gömd

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

  

 

 

   

 

 


 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 010-4507170
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter