Hoppa till sidans innehåll

Björn Sörensen har avliditt

08 AUG 2019 11:52
Förbundet har nåtts av den tråkiga nyheten att Björn Sörensen har avlidit i en ålder av 75 år.
  • Uppdaterad: 08 AUG 2019 11:52

Björn Sörensen var Förbundsordförande mellan åren 1990 till 1997 för Svenska Tyngdlyftningsförbundet som Styrkelyft då tillhörde. Han tillträdde under dramatiska former, då tidigare ordförande, Yngve Frölander, oväntat avgick som ordförande dagen innan årsmötet. Björn fick en natt på sig att fundera på att kandidera till ordförandeposten.

Hans första år som ordförande var tuffa med många dopingfall att hantera. Samtidigt ökade konkurrensen mellan tyngdlyftning och styrkelyft vilket innebar ständig dragkamp om de ekonomiska medlen.

Björn lyckades lotsa Förbundet fram till det historiska årsmötet 1997, där beslut togs om att styrkelyftförbundet skulle få ansöka om medlemskap i RF.

Björn var tävlingsaktiv med meriter från SM i styrkelyft och tränare inom styrkelyft. Han gjorde också en karriär som internationell domare. Björns föreningstillhörighet var bland annat Stockholmspolisens IF och Väsby AK.

Under många år led Björn av Parkinsons men var ändå aktiv med träning och, framförallt, tränade andra som var i hans situation ända till slutet. Björn blev 75 år.Begravningshögtiden hålls torsdag 22 augusti 13:30 i Skogskapellet vid Skogskyrkogården i Stockholm.

Skribent: Alexander Grenehed
Epost: This is a mailto link

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

  

 

 

   

 

 


 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter