Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan till studie om ländryggsbesvär och rörelsekontroll hos styrkelyftare

2018-01-31 08:58
Vill du vara med och bidra till ökad kunskap om styrkelyft? Just nu söker Umeå Universitet tävlande i styrkelyft för att delta i en studie om ländryggsbesvär. Mer info i inlägget.
  • Uppdaterad: 2018-01-31 08:58

"Vi söker nu män och kvinnor, med och utan smärta i ländryggen, mellan 19–39 år som tävlar i styrkelyft. Ländryggssmärta är ett av de vanligaste förekommande smärtproblemen för styrkelyftare, men huruvida rörelsekontroll av ländrygg och bäcken spelar en roll i förekomsten av ländryggssmärta är fortfarande oklart.

Vi söker företrädelsevis lyftare i trakterna kring Örebro, Lund, Malmö och Umeå. Men om du befinner dig någon annanstans får du ändå gärna höra av dig så kan vi se om det går att lösa.

Studien utförs via Umeå Universitet och kommer innefatta 7 tester som inte är påfrestande men utmanar förmågan att hålla ländryggen i neutral position vid olika rörelser. Hela tillfället kommer ta ca 30–40 min.

För mer information, frågor samt anmälan till studien är du varmt välkommen att höra av dig till leg. fysioterapeut och magisterstudent Hampus Larsson på mail: This is a mailto link. Om du vill anmäla dig till studien: ange i mailet ålder, kön, ort och om du har smärta i ländryggen."

Skribent: Sara Brändström
Epost: Adressen Gömd

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

  

 

 

   

 

 

 

  Svenskidrott

 

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 010-4507170
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter