Hoppa till sidans innehåll

Nytt antidopingavtal från 2018

2017-11-15 08:00
Viktig information till SSF:s föreningar – SSF har i samråd med RF Juridik arbetet fram ett nytt antidopingavtal som kommer börja gälla från och med årsskiftet 2017/2018.
  • Uppdaterad: 2017-11-15 13:15

Från och med 1 januari 2018 kommer antidopingavtalet mellan förening och SSF att uppdateras, vilket också innebär att avtalet mellan förening och lyftare försvinner. I utformningen av det nya avtalet har SSF tagit hjälp av RF juridik och det nya avtalet innebär att ett större ansvar läggs på föreningen.

Vill den enskilda föreningen fortsatt skriva ett antidopingavtal gentemot sina licensierade lyftare ser SSF inget hinder i detta, men kommer inte erhålla någon mall på hur ett sådant avtal kan se ut.

Det nya antidopingavtalet innebär att SSF:s tävlingsbestämmelser kommer uppdateras med kompletterade uppgifter om ”Bestraffningsansvar för förening med medlem som dömts för brott mot RF:s regler mot doping” och ”Åläggande om utbildning.

En förening vars licensierade tävlingslyftare bryter mot gällande antidopingbestämmelser kan av SSF åläggas en straffavgift på högst 25 000kr, men om föreningen kan visa att den gjort vad som är ålagt den enligt gällande tävlingsbestämmelser för att motverka doping får ingen påföljd åläggas. Tillägget i SSF:s tävlingsbestämmelser innebär också att SSF kan besluta om att föreningar, som vid upprepade tillfällen brutit mot tävlingsbestämmelserna, kan kallas till obligatoriska utbildningar inom föreningskunskap samt tävlings- och antidopingfrågor.

Det som åligger föreningar anslutna till SSF är att förutom underteckna antidopingavtalet innan föreningens lyftare ställer upp på årets första tävling är att Vaccinera Klubben årligen senast den 31 juli, skicka in föreningens antidopingplan senast 31 dec till kansliet.

Det nya avtalet hittar du här.

 

Eventuella frågor gällande det nya avtalet besvaras av Robert Ericsson, 010-450 71 71. 

Skribent: Robert Ericsson
Epost: Adressen Gömd

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

  

 

 

   

 

 

 

 

 Svenskidrott

 

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 010-4507170
E-post: This is a mailto link

Se all info

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter