Hoppa till sidans innehåll

Vinnaren av Musikhjälpen

2018-01-10 12:17
I samband med Musikhjälpen innan jul auktionerade Svenska Styrkelyftförbundet ut en träning med landslagslyftarna Alexander Eriksson och Matilda Vilmar. Den generösa vinnaren blev tillslut Fredrik Sjödin från Halmstad TSK.
  • Uppdaterad: 2018-01-10 12:17

Grattis Fredrik, vi börjar med en klassisk fråga, hur känns det?
Det känns väldigt bra att få stödja ett så fint ändamål som Musikhjälpen och "barn är inte till salu". Med två egna små barn går ett sådant ändamål rakt in i hjärtat.

 

Fredrik Sjödin, vem är du?
Jag är 43-år och bor i Båstad i Skåne med fru och två barn. Efter skolan bodde och jobbade jag i USA och England i många år men flyttade tillbaka till Sverige för några år sedan. Jag jobbar som ekonomikonsult men är även väldigt intresserad av kost och hälsa. För några år sedan fick jag kontakt med vetenskapsjournalisten och författaren Ann Fernholm och tillsammans har vi grundat en ideell forskningsorganisation som heter Kostfonden. Jag har alltid idrottat mycket men kom till styrkelyft "på riktigt" först för 1,5 år sedan efter en helgkurs på Eleiko.


Hur kom det sig att du valde att buda på ett träningspass med Alexander och Matilda?
Jag hade redan tänkt skänka pengar till Musikhjälpen, så när jag såg länken till det här träningspasset på Styrkelyftförbundets Facebook så kändes det perfekt. Jag har tidigare läst om både Alexander och Matilda och deras framgångar inom sporten.

 

Hur tränar du själv?
Sedan ett drygt år tränar jag styrkelyft seriöst (så seriöst man kan med två barn i förskoleåldern...). Det blir ca fyra pass per vecka varav jag försöker köra ett på Halmstad TSK som är min hemmaklubb. Jag kör klassisk stil, mest för att jag inte har någon vana med utrustning och de flesta på klubben kör klassiskt. Jag tränar även tennis och yoga en gång per vecka vardera.

 

Vad har du för målsättning med din träning?
Jag satsar på att tävla aktivt i klassisk styrkelyft de närmaste åren. Jag kvalade in och deltog på senior-SM i Borås i somras (i -59kg) men mest för att se och lära. Jag är ju gammal nog att tävla i Masters 1 också, även om motståndet i Sverige inte är lättare där, Thomas Wulffeld från Sundsvall är nämligen fantastiskt duktig i -59kg och dessutom något år äldre än mig...

 

Vad har ni för förväntningar på mötet och träningen med Alexander och Matilda?
Alexander och Matilda föreslog att vi kör ett dubbelpass centrerat runt lunch för att hinna igenom de tre lyften och även prata lite träningsupplägg och komplement. Det låter kanon tycker jag. Teknikmässigt kämpar jag mest med marklyft för tillfället där jag börjat med sumo-teknik. Jag ser fram emot att få med mig ny kunskap kring både teknik och träningsupplägg från dagen på Bosön.

 

Vi säger återigen grattis och lycka till med den fortsatta satsningen och hoppas dagen med Matilda och Alexander blir givande och innehållsrik. 

 

Fr.v. Christoffer Ackelman Oxelösunds AK, Thomas Wulffeld Sundsvalls AK, Fredrik Sjödin Halmstad TSK.
Fr.v. Christoffer Ackelman Oxelösunds AK, Thomas Wulffeld Sundsvalls AK, Fredrik Sjödin Halmstad TSK. 

Skribent: Sara Brändström
Epost: Adressen Gömd

knapp-databas

knapp-databas

knapp-resebok

knapp-slshop

knapp-mal1418

  

 

 

   

 

 

 

  Svenskidrott

 

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 010-4507170
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter