Utbildning

I Idrottens Utbildningsplattform finns SSFs egna utbildningar och i RF SISUs Kunskapsportal hittar du RF SISUs utbildningar.

Idrottens utbildningsplattform (IUP)


Svenska Styrkelyftförbundet utbildningsverksamhet kommer från och med våren 2023 ske via vår utbildningsplattform. Där kan du hitta alla utbildningar både med digitala och fysiska träffar. Det kommer fyllas på med utbildningar successivt under 2023 och framåt.  

Svenska Styrkelyftförbundets utbildningsplattform hittar du på: utbildning.styrkelyft.se

Så vad innebär Idrottens Utbildningsplattform för dig i din roll inom Styrkelyft, antingen som förening eller medlem?

Vi börjar med förening. Idrottens Utbildningsplattform bygger på en integration från Idrott Online (IOL) till Idrottens Utbildningsplattform (IUP). Det innebär att IUP hämtar persondata från IOL. Varje förening behöver godkänna exporten av persondata för att kunna nyttja IUP. OBS godkännandet behöver ske av någon som har en administrationsroll i föreningen. Om integrationen godkänns flyttas all medlemsdata över från IOL till IUP och på så vis kan medlemmar logga in och nyttja IUP. Varje förening behöver sedan kommunicera ut godkännandet av IUP till sina medlemmar på det sätt som passar bäst. Det bör framgå i föreningens GDPR/Integritetspolicy hur föreningen hanterar persondata vid medlemskap.

För mer information om den data som exporteras och behandling av personuppgifter i IUP se dokumenten Information om data som exporteras från IOL till IUP & Behandling av personuppgifter (IUP)

Är din förening inte kopplat till IUP hittar du instruktioner om hur det går till i dokumentet Godkännande av export från IdrottOnline till Idrottens Utbildningsplattform
 
Föreningar kan även lägga till Föreningsadministratör i IUP som kan hjälpa medlemmar med anmälan i plattformen samt se vilka utbildningar föreningens medlemmar har genomfört eller hur det går för dem för att få en överblick över utbildningsläget i föreningen.

Instruktioner om hur du blir föreningsadministratör samt vad du kan göra som föreningsadministratör hittar du i dokumentet Lägg till föreningsadministratör

Som medlem i en Styrkelyftförening har du tillgång till IUP om din förening har godkänt exporten från IdrottOnline till IUP och du kan därefter skaffa din egen inloggning.

Genom din inloggning får du tillgång till din unika utbildningsprofil där du kan söka och anmäla dig till utbildningar, både med fysiska träffar och digitala utbildningsmoduler. Du kommer kunna se genomförda och pågående utbildningar samt se vilka utbildningar som krävs för olika behörigheter (nivåer), utbildningstyperna bygger på varandra – en godkänd utbildning (eller del av utbildning) ger behörighet till nästa nivå. Du kan även se och hämta kursintyg från godkända utbildningar och sammanställa ditt CV för att exempelvis kunna skriva ut det. I plattformen kommer även det mesta av utbildningsmaterialet att finnas. Det kan exempelvis vara i form av texter, övningsbanker, bilder, filmer och quiz. För ny användare eller vid hjälp med inloggning se dokument Instruktion för inloggning i IUP

Vi har samlat ett dokument med frågor och svar om IUP som vi hoppas kan bidra med tydlighet. Se dokument Frågor och svar om IUP

Vid frågor kring IUP, GDPR eller exporten från IOL kontakta utbildningskoordinator Lisa Karlsson på [email protected]