Hoppa till sidans innehåll

Rolf Ullman har avlidit

08 JUN 2020 08:09
Initiativtagaren och stiftaren av Lyftidrottens Ungdomsfond, Rolf Ullman, avled fredagen den 5 juni. Rolf blev 92 år.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2020 08:09

1984 tog Rolf initiativet till att starta en stipendiefond med syfte att med årliga stipendier uppmuntra och stimulera ambitiösa ungdomar och juniorer till fortsatt utveckling inom de båda lyftidrotterna styrkelyft och tyngdlyftning, men även ledare och föreningar kan få stipendium. Ett stort antal unga lyftare har under åren kunnat glädjas åt medel som delats ut från fonden och vi hoppas fortsatt många ska få göra det.

Svenska Tyngdlyftningsförbundet firade 1984 sitt 75-årsjubileum, förbundet bestod då av både tyngdlyftning och styrkelyft. Fonden sågs som en gåva till svensk lyftidrott och fick först namnet Svenska Tyngdlyftningsförbundets 75-årsfond. Året därpå formaliserades Ungdomsfonden och blev en fristående insamlingsstiftelse med namnet ”Rolf Ullmans insamlingsstiftelse Lyftidrottens Ungdomsfond”. Till vardags kom den att kallas ”Lyftidrottens Ungdomsfond”. Rolf var Ungdomsfondens ordförande från dess tillkomst fram till 2013. Under dessa år sågs han med sparbössan på flertalet tävlingar, inte minst på många SM. Han var välkänd i hela lyftarsverige.

Under åren 1980 – 87 var Rolf Ullman styrelseledamot och även kassör i Svenska Tyngdlyftningsförbundet som då Styrkelyft tillhörde. Rolf hade ett stort engagemang för lyftidrotterna och bl.a. var han drivande och var med och förverkligade lyftargymnasiet i Olofström (RIG) och lyftarplutonen i Hässleholm. Under en period var Rolf även domaransvarig i förbundet och medverkade till att det blev enhetlig klädsel för domare. Rolf såg betydelsen av utbildning och engagerade sig också mycket i dessa frågor.
I sin hemstad Jönköping var Rolf med och startade Jönköpings Styrkelyftarklubb men han kom framför allt att tillhöra Jönköpings AK.

Tack Rolf för det du gjort för svensk lyftidrott och för ditt bestående bidrag för ”utveckling och framtid” och för ”en ung, ren, stark lyftargeneration”.

Våra tankar går till Rolfs fru Rose-Marie och övrig familj.

Rolf Ullman blev 92 år.

Hedra gärna minnet av Rolf genom en gåva till Lyftidrottens Ungdomsfond och låt ditt bidrag få verka för lyftidrottens framtid!  

Källa: Lyftidrottens ungdomsfond


Epost: This is a mailto link

 

 

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link

        

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter