Hoppa till sidans innehåll

Utvecklingslandslaget


                               Utvecklingslandslaget

Under 2013 sjösatte Svenska Styrkelyftförbundet ytterligare en satsning i vår ambition att höja vår internationella konkurrenskraft. Förutom den satsning som sker inom ramen för ”Projekt 2014” där kategori A, B och C-lyftare träffas tillsammans med lokala elittränare, för landslagsläger på distriktnivå minst två gånger per år samt våra seniorlandslag i styrkelyft respektive bänkpress kommer nu ett utvecklingslandslag att startas.

Syftet med utvecklingslandslaget är naturligtvis att höja resultatnivån för de individer som ingår men även att skapa en landslagskänsla och trygghet i landslagsrollen. Även att medverka till att övergången från junior till senior sker så effektivt som möjligt är prioriterat. Ambitionen är att hålla fyra läger per år. Varje individ kommer att kartläggas och individuella förutsättningar ska klarläggas, utvecklingsplaner med fokus på långsiktig framgång-utveckling skall tas fram och regelbundet följas upp, intern och extern expertis kommer att utnyttjas för maximalt understödjande och säkerställande av varje enskild individs utveckling. Bosöns Elitidrottscentrum kommer att vara bas för dessa läger men även andra platser kan komma att utnyttjas beroende på aktuellt behov.

Utvecklingslandslaget är en liten elitgrupp och kommer att bestå av de ungdoms- och juniorlyftare som för närvarande är mest framgångsrika internationellt sett eller anses ha den potentialen. Uttagningen sker subjektivt genom elitkommitténs försorg, men naturligtvis i samråd med klubbledare och elittränare ute i landet. Rekryteringen in till utvecklingslandslaget sker fortlöpande.  Lyftare ”presterar” sig in i utvecklingslandslaget. De ungdomar och juniorer som anses ha bäst förutsättningar för framtida svenska internationella medaljer kommer att ha möjlighet att ta en plats i denna lilla exklusiva grupp.

 

Robert Ericsson, Sportchef Svenska Styrkelyftförbundet

 

  

Uppdaterad: 03 OKT 2019 12:05 Skribent: Josephine Werngren

 

 

 

Postadress:
Svenska Styrkelyftförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens Hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0104507170
E-post: This is a mailto link

        

 

Gilla oss på Facebook

 

Missa inte heller vår mästerskapssida

 

Vi finns också på Instagram
Där heter vi @styrkelyftforbundet


Du hittar oss även på Twitter